avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cat dureaza cercetarile efectuate de politie intr-un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cat dureaza cercetarile efectuate de politie intr-un dosar de marire pensie alimentara

De peste trei ani primesc de la fostul meu sot, navigator, pensie pentru copii, 250 lei desi in hotararea de divort s-a hotarat plata a 33% din venitul net. La inceputul anului i-am deschis dosar penal si am depus o copie a contractului de munca din care reiese ca are venituri de natura salariala in euro ( nu ma refer la diurna). Cu toate astea cercetarile continua la infinit si nu se ajunge la nici o concluzie. In curand fostul meu sot va pleca in voiaj si probabil ca nu se va mai intampla nimic.
Poate cineva sa-mi spuna cat pot dura cercetarile cand totul este clar si daca sunt sanse chiar sa nu am castig de cauza.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 19:28, 16 Mai 2011
In speta,nu este competenta organelor de politie.Daca aveti o hotarare definitiva,irevocabila si executorie pentru plata pensiei de intretinere de catre sot in cuantum de 33% din veniturile nete ale acestuia,adresati-va executorului judecatoresc competent.Daca pensia a fost stabilita de catre instanta de judecata la 33% din salariul minim pe economie,va trebui sa promovati actiune judecatoreasca prin care sa aratati ca sotul are un contract de munca avand salariul respectiv,iar procentul de 33% sa fie raportat la acest venit.
Ar fi fost competenta politiei daca cu rea credinta nu ar fi platit pensia de intretinere -deloc- timp de doua luni consecutiv,ceea ce nu este cazul.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
andymaurul, utilizator
Dupa parerea mea, faptul ca are venituri de natura salariaia in euro (numai aceasta afirmatie) nu este de natura sa rastoarne prezumtia ca 250 lei reprezinta 33% din veniturile fostului sot!!! Si-apoi se poate foarte bine ca acel contract sa fie diminuat prin acte aditionale succesive! De asemenea, se poate ca venitul net al fostului sot sa fie inferior salariului de incadrare, pe statul de plata figurand, efectiv, o suma mult mai mica! "Natura salariala" a veniturilor poate fi susceptibila de mai multe intelesuri.... Deci... daca eu pot sa-mi pun atatea semne de intrebare... dar organele de cercetare ale politiei??? (care mai poarta si raspunderea constatarilor!):(
Mi s-a spus ca este mai bine sa introduc actiune in penal pentru ca cercetarile sunt mai judicioase si prin urmare sunt sanse mai mari de reusita. Acum cand vad cat sta dosarul la politie pentru cercetari nu stiu ce sa mai cred. In afara de asta el a incalcat deja legea din moment ce nu a platit 33% din venitul real.
Va multumesc pentru raspuns!
Majorarea de pensie de intretinere este o actiune civila , care nu are legatura cu infractiunea de abandon familial.
Solicitati majorarea pensiei de intretinere pe cale civila ,prin formularea unei actiuni in acest sens , daca aceasta doriti
In penal se poate judeca situatia in care sotul dvs nu ar fi plaltit cu rea credinta , timp de 2 luni pensie de intretinere pentru minor , situatie care ar constitui infractiunea de abandon familial , prev.de art.305 c.pen.
Acum daca am ales deja actiunea in penal si am facut-o cu gandul ca am sanse ca sa iau din urma banii, sunt nevoita sa astept finalizarea cercetarilor de la politie, inainte sa iau alta hotarare. Intrebarea mea este, cat pot dura cercetarile astea si ce pot face sa grabesc lucrurile.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Livica Livica Fostul meu sot este navigator si in ultimii 4 ani a platit pensie alimentara 33% din 700 lei desi in hot de divort scria 33% din venitul net. La inceputul ... (vezi toată discuția)
Pot sa deschid o actiune civila de marire pensie alimentara in localitatea unde locuiesc cu copiii daca fostul sot locuieste in alta localitate? Livica Livica Va dau unele date care mi se par importante. In localitatea in care locuiesc am o actiune civila deschisa de sotul meu pentru micsorare pensie alimentara (care ... (vezi toată discuția)
Solutia data in civil ma poate ajuta in penal pt pensia copiilor? Livica Livica Fostul sot, navigator, a declarat venitul net de aprox 900 lei lunar desi venitul in euro e foarte mare si nu e diurna, puteti exclude varianta asta. Am ... (vezi toată discuția)