avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Fostul meu sot este navigator si in ultimii 4 ani a platit pensie alimentara 33% din 700 lei desi in hot de divort scria 33% din venitul net. La inceputul lunii martie i-am facut dosar penal ca sa recuperez din urma suma cu care m-a inselat si am depus la dosar contract tradus si legalizat din care reies veniturile in euro de natura salariala, nu ma refer la diurna. Desi am facut si 2 plangeri la politie pentru tergiversarea cercetarilor, pana acum nu s-a intamplat nimic. Azi mi s-a raspuns de la politie ca s-au facut mai multe adrese la societatea unde lucreaza fostul sot si ca nu au primit nici un raspuns. Este posibil asa ceva, ca firma sa nu raspunda solicitarilor politiei?
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 20:44, 12 Iulie 2011
trebuie sa aveti mare rabdare cu cercetarile care se efectueaza si mai ales cu corespondenta care se poarta intre organul de cercetare penala si angajatorul fostului sot. orice modificare a cuantumului pensiei de intretinere se formuleaza ca cerere si se adreseaza spre solutionare instantei de judecata, intrucat, politia nu are calitatea de a hotara aceste aspecte si in plus nici nu se erijeaza in executor judecatoresc. trebuie sa incercati sa va clarificati problema afland exact venitul net al fostului sot, apoi cu dovada respectiva va adresati unui executor judecatoresc, intrucat, inteleg ca, aveti deja o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila prin care se stipuleaza care este valoarea pensiei de intretinere pe care fostul sot, este obligat sa v-o achite. oricum, trebuie sa dispuneti de rabdare, pana veti primi un raspuns de la organul de cercetare penala caruia v-ati adresat. :(
O sa incerc sa am rabdare. Ma tem foarte tare, insa, ca ar fi posibil sa nu se ocupe nimeni de problema mea.
Va multumesc pentru raspuns!
este problema politiei sa rezolve situatia cu firma care nu trimite raspuns.este important ca dvs sa cereti politiei tot ceea ce credeti ca ar putea duce la aflarea adevarului,iar acestia au obligatia sa faca aceste cercetari.mai faceti plangere si la parchet ptr tergiversarea dosarului,av dvs sa stea de vb cu procurorul de caz si sa spuna ce se intampla la politie.toate aceste documente va vor ajuta in procesul civil in care veti demonstra ca are venituri mult mai mari ,iar in penal ca acesta cu rea credinta nu achita mai mult si ca isi ascunde veniturile.firma trebuie sa trimita raspuns politiei in maxim 30 de zile.deja politia are in acest caz o problema.
Ultima modificare: Marți, 12 Iulie 2011
ContSters114133, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat dureaza cercetarile efectuate de politie intr-un dosar de marire pensie alimentara Livica Livica De peste trei ani primesc de la fostul meu sot, navigator, pensie pentru copii, 250 lei desi in hotararea de divort s-a hotarat plata a 33% din venitul net. La ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dosar penal Livica Livica Am un dosar penal pentru pensie alimentara in cercetare la politie de la inceputul lunii martie si nu aflu nimic despre stadiul cercetarilor. Cineva m-a ... (vezi toată discuția)
Plangere penala ContSters159553 ContSters159553 buna seara, va rog din suflet sa ma ajutati cu un model de plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere a copiilor pe luna in curs si plata partiala ... (vezi toată discuția)