De peste trei ani primesc de la fostul meu sot, navigator, pensie pentru copii, 250 lei desi in hotararea de divort s-a hotarat plata a 33% din venitul net. La inceputul anului i-am deschis dosar penal si am depus o copie a contractului de munca din care reiese ca are venituri de natura salariala in euro ( nu ma refer la diurna). Cu toate astea cercetarile continua la infinit si nu se ajunge la nici o concluzie. In curand fostul meu sot va pleca in voiaj si probabil ca nu se va mai intampla nimic.
Poate cineva sa-mi spuna cat pot dura cercetarile cand totul este clar si daca sunt sanse chiar sa nu am castig de cauza.
Va multumesc!
Nu am cerut sa se majoreze procentul, ci sa se aplice corect, cum s-a cerut in hotararea de divort, la venitul net, nu doar la partea nesemnificativa a acestuia. Nu stiu daca nu pricepeti sau simtiti nevoia sa luati pe cineva peste picior, din cauza unor frustrari care nu va lasa sa fiti fericita. Parerea mea este ca cei rau intentionati isi pot tine parerile pentru ei.
Doamna,
1.Intr-una din postari ati fost sfatuita sa solicitati majorarea pensiei alimentare, daca doriti. Nu am facut decat sa raspund referitor la majorarea pensiei.
2.Procentul stabilit ca pensie nu ''se aplica corect'' de la sine. Dv. ati facut ceva concret in vederea punerii in executare a hotararii prin care a fost stabilita pensia? Ati cerut instantei infiintarea popririi, ati apelat la un executor judecatoresc?
In alta ordine de idei, v-am aratat ca exista posibilitatea punerii in aplicare a sentintei si la angajatorul strain. Plangerea penala nu o sa va aduca banii daca cel obligat la plata nu vrea sa va dea, ci punerea in executare silita a hotararii.
Daca vi se pare greu sa studiati cele doua variante de punere in executare a hotararii, nu aveti decat sa nu o faceti. Pe nemultumitii ca dv chiar nu se merita sa ii indrumi.
Pensie alimentara
Livica
Fostul meu sot este navigator si in ultimii 4 ani a platit pensie alimentara 33% din 700 lei desi in hot de divort scria 33% din venitul net. La inceputul ... (vezi toată discuția)