avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... noua taxa de poluare!!!!!!!!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

noua taxa de poluare!!!!!!!!

am cumparat o masina adusa din Germania cu 2200 euro,este din1998,Opel Astra si aflu ca trebuie sa platesc 1412 euro taxa adica atat cat a costat ea in Germania!!!!Cu alte taxe ajung la 1600euro!!!este Euro 2 ,de fapt D3,cu noxe reduse si TUV facut in Germania in ziua cumpararii...Nu am banii respectivi,mi se pare un abuz ...CE POT FACE?????X-(X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters92635 , utilizator 12:20, 8 Martie 2010
Am un Opel Calibra din1991 dotat cu sistem de catalizare Twin-Tec ,KLR-OP03,iar acesta se gaseste omologat in actele germane.masina este omologata EURO 2 ,noxele corespund la fel iar cartea de identitate romaneasca o incadreaza NON EURO ! Acum mi se pretinde factura de la cumpararea catalizatorului !!! CE sfat i-mi puteti da? Multumesc.
probleme gave la aplicarea legii de majorare a taxei de mediu , nu mi se pare normal ca sa o aplice din data de 9 decembrie fara sa anunte si omul de rand , asa cum de astfel a avut nesimtirea sa faca publica majorarea pe toate posturile de televiziune si radio specificand clar ca incepand cu data de 15 decembrie , este total nedrept ca acest prim ministru sa ia decizii dupa bunul plac si propiile interese [ actiuni la dacia pitesti , dealer citroien in romania ] .
NESIMTIRE TOTALA D-NULE TARICEANU SAU MAI BINE ZIS RAZBUNARE CA NU AI IESIT DIN NOU LA PUTERE .
sa va zic ce am patit eu:masina din 2003 ,motor de 1242 benzina au scoso jegosi ca altfel nu am cum sa le spun din EURO 4 in EURO 3, iar acelasi tip de masina cu aceeasi serie de motor dar din 2002 au scoso EURO4 asa ca ce sa mai zic?

NOU !!!
REALITATEA TV A ANUNTAT PE POST O REGLEMENTARE LEGII NOI , SPECIFICAND CA : MASINILE INTRATE IN TARA PINA LA DATA DE 15 DECEMBRIE VOR PLATI VECHEA TAXA DE MEDIU .
ASA DA , MAI MERGE , DOMNILOR GUVERNANTI GANDITIVA CA NU TOATA LUMEA ARE BANI PENTRU O MASINA NOUA .
Deci, mai nou de asta seara 9 Decembrie , ora 18, am fost anuntati de cea mai " tare " " opera " a Guvernului Tariceanu-Citroen ....incredibila - dar adevarata....astfel :

In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. I. - Anexele nr. 1,2 si 3 la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 327 din 25 aprilie 2008, se modifica si se inlocuiesc cu anexele nr. 1, 2 si 3 la prezenta ordonanta de urgenta.

Art. II. - Autovehiculele a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 cm3 si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene incepand cu data de 15 decembrie 2008 se excepteaza de la obligatia de plata a taxei de poluare pentru autovehicule, stabilita potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2008.

Art. III. - Prevederile art. II se aplica pana la data de 31 decembrie 2009 inclusiv.

Prim-ministru
Calin Popescu-Tariceanu

Contrasemneaza:
p. Ministrul mediului si dezvoltarii durabile,
Lucia Ana Varga,
secretar de stat
Ministrul transporturilor,
Ludovic Orban
Departamentul pentru Afaceri Europene,
Aurel Ciobanu-Dordea,
secretar de stat
Ministrul economiei si finantelor
Varujan Vosganian

Bucuresti, 4 decembrie 2008.
Nr. 208.

Sa speram ca nu mai este timp pentru " o rectificare " .....B-)

Alte discuții în legătură

Vreau sa dau in judecata rar Ovidiumtm Ovidiumtm Am o problema daca ma poate sfatui cineva,vreau sa dau in judecata Registru Auto roman,deoarece am achizitionat o masina marca bmw cu norma de poluare Euro2 si ... (vezi toată discuția)
Recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile co2 la euro2 alinel alinel am depus le trezorerie o cerere dupa multe insistente a fost primita si am cerut recalcularea taxei de poluare in functie de emisiile CO2 facute in ... (vezi toată discuția)
Recunoastere acte emise de autoritati europene raduburcea raduburcea Exista vreo lege sau vreo directiva a CE prin care un stat membru trebuie sa recunoasca un act emis de autoritatile unui alt stat membru UE? (vezi toată discuția)