avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare la locul de munca

Buna dimineata,

As dori sa detaliez o problema pe care o intampin la locul de munca. In luna martie sefa mea a decis sa aplice o sanctiune persoanelor care nu isi finalizeaza indatoririle. In luna aprilie am fost singura evaluata si sanctionata cu toate ca doar un mic numar din colegii mei au reusit sa-si termine treaba. Am ridicat problema la management, atentionand ca tratamentul aplicat nu este corect si ar putea fi privit ca un caz de discriminare, eu fiind singura in aceasta situatie. Am cerut o reevaluare care nu a avut loc si inca sunt sanctionata.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Va multumesc,
Adina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 14 Mai 2011
in ce consta sanctiunea??? daca e vorba de un avertisment sau diminuare salar... contestati-o in instanta....
1. Aveti posibilitatea de a ataca in instnata decizia de sanctionare .. daca ati primit avertisment atunci acesta se poate da fara a fi efectuata cercetarea disciplinara prealabila.
Daca ati primit alta sanctiune, atunci ea este lovita de nulitate absoluta daca nu s-a efectuat cercetarea disciplinara prealabila.
In acest sens, se exprima art.267 alin.1 C.mun., si anume: Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia avertismentului, nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.

2. Art.11 din Legea nr.202/2002 dispune ca, constituie discriminare bazata pe criteriul de sex orice comportament nedorit, definit drept hartuire sau hartuire sexuala, avand ca scop sau efect:
a) de a crea la locul de munca o atmosfera de intimidare, de ostilitate sau de descurajare pentru persoana afectata;
.....
Sanctiunea a constat in inlaturarea unei facilitati oferite de firma angajatoare, aceea de a lucra de acasa. De la alti colegi stiu ca aceasta sanctiune este aplicata in situatii mult mai grave - de exemplu un coleg a lipsit 2 saptamani de la munca fara sa anunte, nimeni nu a stiut unde este si cand s-a intors la birou a fost informat ca nu mai are voie sa lucreze de acasa. Momentan sunt singura fara aceasta facilitate si nu exista nici o explicatie de ce mi-a fost inlaturata. Doar discriminarea....
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
adinaba, utilizator
Singura posibilitate este de a contesta aceasta decizie a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare disciplinara cu avertisment scris Nicoleta Maria Nicoleta Maria Sunt angajata unei companii nationale si mi s-a facut raport de sanctionare cu avertisment scris. As dori sa intreb daca in urma cercetarii disciplinare la ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Ajutor Liviu Popescu Liviu Popescu Anul trecut in luna noiembrie am fost concediat pentru faptul ca am acumulat trei avertisemente in decursul unui an de zile pentru o fapta prev. in r.o.i. sub ... (vezi toată discuția)