avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divorþ

Buna ziua am o problema si va rog sa ma ajutati am fost căsătorită timp de 7 ani de 6 ani cu acte avem un copil relatia a fost relativ buna pama a inceput el sa plece in afară pe data de 17 sep2010 , am parssit domiciliu si copilu a ramas la el ca aşa ne-am înţeles ca il va tine pana la divorţ eu am plecat in afara la muncă si in lipsa mea sa dus si a inaintat actul de divorţ. Intrebarea mea este daca mai am şanse sa castig custodia copiluli ,? Va mulţumesc violeta
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:34, 14 Mai 2011
trebuie sa fiti aici pt a avea sanse. trebuie sa dovediti in instanta ca aveti unde si cu il creste.
Daca muncesti cu un contract de munca si poti dovedi ca ai cu cel intretine ai sanse,depinde si de citi ani are copilul,daca are peste 10ani va fi audiat si intrebat cu care din parinti vrea sa locuiasca (intotdeauna mama are sanse mai multe ca tatal,depinde de relatia care o ai cu copilul),iti urez succes!!!!!!!
In primul rand daca sotul dvs. a solicitat incredintarea minorului, va trebui sa formulati in cadrul actiunii de divort ( la primul termen cu procedura completa) o intampinare pe cale careia sa va aparati fata de motivele actiunii introductive si o cerere reconventionala pe calea careia sa solicitati incredintarea minorului si stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorului.
Apoi, in dovedirea cererii reconventionale va trebui sa probati ca este in interesul minorului sa va fie incredintat, ca aveti posibilitatea sa oferiti acestuia conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de catre tata, ca ati plecat din tara sa lucrati tocmai pentru a-i asigura acestuia toate cele necesare cresterii si educarii sale in mod corespunzator si ca in toata aceasta perioada ati tinut legatura si ati trimis in tara pachete si bani.
Instanta are in vedere la luarea acestei masuri, cele mai prielnice conditii si imprejurari care pot fi oferite de catre parinti pentru ca minorul sa poata fi crescut si educat in mod armonios cum ar fi:
-varsta copilului, starea sanatatii sale, posibilitatile materiale ale parintilor, posibilitatile de dezvoltare fizica, morala si intelectuala pe care copilul le poate gasi la unul din parinti, interesul si grija manifestata fata de acesta in timpul convietuirii sotilor dar si dupa despartirea in fapt a parintilor sai, legaturile de afectiune stabilite intre minor si fiecare dintre parinti, starea sanatatii parintilor, profilul socio-moral al parintilor etc.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul tatalui pe capatul de cerere privind incredintarea, ancheta sociala.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor dulcedor dulcedor buna ziua va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul acesta;sotul a intentat proces divort ,are avocat si cere desfacerea casat. din vina mea si ... (vezi toată discuția)
Probe proces detectiv particular ContSters156394 ContSters156394 In cazul unui proces pentru stabilirea custodiei unui copil de 4 ani, pot fi aduse probe obtinute de un detectiv particular autorizat? Prin asta ma refer la ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain elena40 elena40 As dori sa stiu daca in urma unui divort de un cetatean cipriot,legea mi-ar incredinta copilul minor mie...mentionez, casatoria a avut loc in Romania,dupa care ... (vezi toată discuția)