buna ziua.
am si eu o intrebare. fiind plecat mult timp de acasa, uneori chiar din tara, am primit o invitatie de la biroul politiei rutiere in care mi se spunea sa ma prezint in data de 10.05.2011 cu cartea de identitate si permisul de conducere . am ajuns acasa pe data de 13.05 si gasind invitatia m'am prezentat la politie conform acesteia. acolo am aflat ca fusesem sanctionat in data de 28.03. cu amenda si puncte penalizare , ca am cumulat 16 puncte si trebuie sa predau permisul pentru suspendare pana la data de 20.05 2011. mentionez ca eu nu am cunostiinta de aceasta sanctiune, acel proces verbal nu s-a facut in prezenta mea si un lucru care ma pune pe ganduri, CNP-ul care e scris in decizia de suspendare a permisului pe care am primit-o cand m-am prezentat la politie este gresit. pot in vreun fel sa contest aceasta decizie avand in vedere faptul ca eu am aflat de aceasta in data de 13.05.2011 iar de procesul verbal in baza caruia a fost emisa nu am cunostiinta?
Nu este obligatorie incheierea procesului verbal in prezenta dvs.
Semnatura martorului nominalizat in acesta , aesta tocmai faptul ca fost incheiat in lipsa dvs.
In masura in care puteti dovedi ca de la data luarii la cunotinta a acestuia nu au trecut cele 15 zile prevazute de lege , puteti formula plangere contraventionala.