Nu inteleg ,ca sa nu astept ?exceptia a fost deja ridicata de parat .eu acum doresc sa aflu daca faptul ca la fond si la apel instanta n-a ridicat aceasta problema are o explicatie.
Nu inteleg ,ca sa nu astept ?exceptia a fost deja ridicata de parat .eu acum doresc sa aflu daca faptul ca la fond si la apel instanta n-a ridicat aceasta problema are o explicatie.
Da, poate avea o explicatie ... insa ar trebuie sa ne spuneti despre care capacitate procesuala este vorba , de folosinta sau de exercitiu?
Codul nu prevede în mod expres sancţiunea care intervine în lipsa capacităţii procesuale de folosinţă.
În acest caz, în doctrină s-a arătat că actele de procedură săvârşite de o persoană fără capacitatea procesuală de folosinţă sunt lovite de nulitate absolută , sancţiunea fiind respingerea acţiunii ca şi în cazul lipsei dreptului subiectiv .
Lipsa capacităţii de folosinţă se invocă pe cale de excepţie de către oricare dintre părţi, de procuror sau de instanţă din oficiu, în tot cursul procesului. Excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă este o excepţie de fond, peremptorie şi absolută.
Aceasta exceptie a invocat-o la recurs primaria,care este parata;trebuia sa chem la proces ,acum stiu dar cind am inceput procesul acum 2 ani nu stiam, municipiu,prin primar.
Insa curios este ca Apelul l-a cerut Municipiul(care nu este paratul) , el a invocat motivele de apel , iar in instanta s-a prezentat un delegat cu delegatie data de catre Municipiu!Acest lucru se datoreaza faptului ca directia juridica a primariei este si pt. municipiu .De aceea va rog sa-mi spuneti daca credeti ca este o cale de a cere sa nu se anuleze procesul pt. ca cel care avea capacitatea procesuala de folosinta(municipiul) a participat deja activ in proces .
Exceptie
ovidiu7
doresc sa aflu ce inseamna fiecare
-exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si
-exceptia lipsei calitatii procesuale pasive
Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Recurs
aser
Daca se admite la recurs exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta ce hotarari se pot ? credeti ca doua, de anulare sau de casare cu trimitere la ... (vezi toată discuția)