avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De cand primesti decizia de concediere in cat timp ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De cand primesti decizia de concediere in cat timp poti actiona in instanta?

Buna ziua!
De la data primirii deciziei de concediere ( am primit numai preavizul) in cat timp poti da firma in judecata?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters206252 , utilizator 11:23, 17 Mai 2011
athe a scris:

preavizul nu produce efecte juridice. de cand veti primi decizia de concediere aveti 45 de zile pt a face contestatie la tribunal sectia litigii de munca.

daca preavizul nu produce efecte juridice, atunci intreb eu, cele 45 zile cand se aplica din moment ce sunt indreptatit sa contest si preavizul ca decizie a viitoarei concedieri.?
Va rog detaliati cum preavizul nu poate produce efecte juridice, din moment ce supune stresului si se acorda concedierea la initiativa angajatorului, (poate fi si in perioada de proba fara dreptu la ajutor de somaj), daca da dovada de "neseriozitate".., Ce putem face in momentul acesta de stres capatat si pentru plata partiala s-au deloc ? Va Multumesc cu respect pentru cititori si, astept o clarificare..
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
ContSters206252, utilizator
Cele 45 de zile incep sa curga de la data comunicarii deciziei de concediere ... aceasta se ataca in instanta si nu instiintarea de preaviz.
freeelis a scris:

Cele 45 de zile incep sa curga de la data comunicarii deciziei de concediere ... aceasta se ataca in instanta si nu instiintarea de preaviz.

decizia preaviz poate fi considerata insulta, hartuire, ect
Reflectand legea privind modificarea şi completarea Codului muncii adoptata prin asumarea raspunderii de catre Guvern ?
Principalele modificări : in care nu se regasesc DREPTURILE TUTROR CETATENILOR, cred ca peste 4 ani se va modifica din nou confor Legilor UE!.
1. Stabilirea performanţei – ca şi criteriu de evaluare şi criteriu la procedura concedierii colective
2. Prelungirea valabilităţii contractului de muncă pe perioadă determinată
3. Incriminarea muncii la negru
4. Perioada de probă – creşterea perioadelor de probă şi eliminarea interdicţiei privind angajările succesive pe perioada de probă
5. Întărirea rolului reprezentanţilor salariaţilor
6. Compensarea muncii suplimentare şi creşterea sporului pentru munca de noapte
7. Durata maximă a timpului de muncă
8. Eliminarea prevederilor referitoare la Contractele colective de munca.
9. Noi reglementari privind raspunderea patrimoniala a salariatilor.
10. Modificarea încetarii de drept a c.i.m. in situatiile prevazute de art.56 alin.1 lit. a), b) şi d).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere lebadac lebadac Nu am beneficiat de o perioada de 20 zile preaviz, deoarece ma aflam in concediu de odihna dar angajatorul nu a tinut cont de asta pot ataca decizia de ... (vezi toată discuția)
Pot contesta preavizul? lumyyy lumyyy Sunt inspector de specialitate la DJTS. Mi s-a comunicat ca saptamana viitoare voi primi preaviz in urma veniri statului de functii de la Bucuresti unde nu mai ... (vezi toată discuția)
Termen de contestare a deciziei de desfacere a contractului de munca PopaPopas1 PopaPopas1 In data de 24.11.2011, am primit un preaviz prin care eram anuntat de decizia de concediere a mea cf art. 65 (1) din Codul Muncii. In acest previz, se ... (vezi toată discuția)