Ţara care s-a decis să renunţe la internet
Sursa: Money.ro
[ link extern ]
Pentru că varietatea mare de păreri nu este văzută cu ochi buni de autorităţile din Iran, acestea s-au decis să renunţe la serviciul World Wide Web, scrie Wall Street Journal.
Deşi Iranul are o cenzură foarte bine pusă la punct, se pare că aceasta nu mai este de ajuns pentru a ţine la distanţă influenţa occidentală. Prin renunţarea la spaţiul digital global Iranul doreşte un control total asupra informaţiilor la care populaţia sa are acces.
Reţeaua globală urmează a fi însă înlocuită de o reţea de internet naţională "în conformitate cu învăţăturile islamului", susţine şeful afacerilor economice din Iran, pe numele său Ali Aghamohammadi.
Acesta a ţinut să precizeze că această reţea naţională va funţiona o perioadă în paralel cu cea normală, respectiv băncile, instituţiile statului şi marile companii vor continua să aibă acces la internetul global. La un moment dat însă, reţeaua naţională va înlocui total internetul global nu doar în Iran, ci şi în alte state islamice.
Potrivit ministerului comunicaţiilor, noua reţea ar urma să acopere în cel mult doi ani tot teritoriul Iranului.
Nici nu-mi pot imagina cum ar fi viata MEA fara internet, nu pot comentez acum implicatiile etc. asupra Iranului pentru ca am incercat sa ma pun in locul ''lor''. Nu pot. Imi pare rau pentru ei :sorry: