avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Asociere in vederea unui dosar comun pentru anulare in ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Asociere in vederea unui dosar comun pentru anulare in instanta a un credit in franci

De curand am vazut la TV o stire in care se spunea ca inCehia un grup de persoane fizce care au contractat credit in franci au actiobat banca in judecata pentru reducerea ratei la valoarea initiala exprimata in franci la data cand a fst contractat.Pe scurt sa plateasca rata initiala conform ratei de schimb .Eu am contractat creditul in august 2008 cand francul era 2,2 lei iar acum platesc la rata actuala de 3,7.Ceea ce aproape a dublat rata.Fiind vorba de o decizie a unei curti europene si pentru ca Romania face parte din UE am inteles ca ar fi posibilitatea ca aceasta decizie sa fie considerata ca precedent la noi si sa avem castig de cauza in eventualitatea unui proces.este cineva interesat sa se asocieze pentru un asemenea demers?:Un avocat bun costa si singura nu imi permit acest lux.Astept doritori si pareri legate de subiect.
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 23:13, 30 Iulie 2013
e vorba de croatia.

www.avocatnet.ro/content/for...

CUM TE POTI ALATURA PROCESULUI COLECTIV IMPOTRIVA BANCILOR CU CREDITE IN CHF
[ link extern ]

VOM DA IN JUDECATA MAI MULTE BANCI, INCLUSIV BNR
[ link extern ]

de notat parerea bnr despre ce se pregateste (mostra de proba a arogantei si suficientei cu care este tratata problema la nivel inalt)...

Stet Mugur, purtator de cuvint BNR: “Noi nu avem nicio pozitie, deocamdata sa isi faca dl Piperea constituirea lui. Nu stim inca despre ce e vorba. Vreti sa comentam aberatiile unui domn care isi posteaza pe Facebook … Nu e cazul. Dinsul vorbeste despre clauze abuzive din contracte care nu tin de BNR. O sa vedem ce anume va fi … Nu comentam pina nu apar documentele, pentru ca nu stim ce sa comentam deocamdata … Parerea mea este ca i se da prea mare acestui personaj care a demonstrat ca nu vrea decit sa fie platit de clientii bancilor pentru promisiuni viitoare”

Dnul. Adrian Vasilescu: “...cat priveste intentia Dnului. Piperea… cred ca este o gluma proasta”


Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
ContSters257414, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit la banca in franci elvetieni romulusc romulusc sunt in imposibilitate de plata din cauza diferentei intre cursul curent si cel din momentul contractarii imprumutului. Ce este de facut? (vezi toată discuția)
Francii elvetieni - credite cu probleme negulescucamelia negulescucamelia In 2007 am obtinut un credit in valoare de 25.000 de franci elvetieni fara ipoteca . La acea vreme, rata ce-mi revenea lunar echivala cu aproximativ 8 milioane ... (vezi toată discuția)
Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)