avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intrebare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intrebare

daca este inaintat actiune de divorti inpotriva mea se poate judeca divortiul fara sa ma prezint nici macar o data?sau mai bine zis fara sa fiu citat macar odata la tribunal?
D'le divortul se poate judeca si in lipsa Dv. , daca ati fost legal citat la resedinta de domiciliul sau la servici, sau in alta parte unde va poate gasi factorul postal sa va imaneze citatia. Iar in cazul cand reclamantul nu va cunoaste adresa de domiciliul veti fi citat prin publicitate si la usa instantei. OK.?? ati inteles
(dar mai bine sa mergetim sa va puneti p.d.v. fat de cel ce va chemat in judecata..:(( )

daca este inaintat actiune de divorti inpotriva mea se poate judeca divortiul fara sa ma prezint nici macar o data?sau mai bine zis fara sa fiu citat macar odata la tribunal?


Prezenta paratului nu este obligatorie .
Nici intampinarea, cerere incidentala prin care va punctati pozitia procesuala cu privire la pretentiile reclamantului .

Daca , insa , aveti prentii proprii (stabilirea unui program de vizitare , partajarea bunurilor comune , dobandite in timpul mariajului ) trebuie sa depuneti o cerere reconventionala, timbrata ca si cererea principala.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces divort ContSters74221 ContSters74221 stimati juristi! va rog sa ma ajutati cu explicatii despre un proces de divort in care eu am calitatea de parat.relatez mai jos evolutia procesului: in ... (vezi toată discuția)
Corectitudine citatie proces divort bontzi bontzi buna seara...va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am primit citatia pentru procesul de divort intentat de sotul meu insa nu am semnat de primire...factorul ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa mai fac si o intampinare? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Am facut cerere de chemare in judecata firmei la care am lucrat anterior,iar in citatia primita azi,scrie ca trebuie sa fac o intampinare cu 5 zile inainte de ... (vezi toată discuția)