avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul Voluntar se poate sparge ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul Voluntar se poate sparge ?

Buna seara !
Am rugamintea sa imi raspundetzi la intrebarea daca partajul voluntar poate fi contestat , sau daca poate fi atacat , cu urmatoarele precizari :
Partajul a fost facut in urma decesului a strabunicii si a strabunicului , s-a facut intre 4 frati , desi unul dintre ei e mort , iar ca succesor a ramas fata lui care nu a fost chemata la partajul voluntar . Deci partajul voluntar a fost facut cu 3 frati ( dintre care si bunicul meu , inca in viata ) . Cu totii au fost de acord sa mearga la notar si au semnat actele in fatza notarului . Eu nu sunt de acord cu ceea ce s-a intamplat pentru ca fata unuia dintre frati nu a fost chemata , si ea din punctul meu de vedere trebuia sa isi dea cu acordul , chiar daca nu vrea nicio bucata din pamant ... Vreau sa stiu daca pot face ceva , sa se sparga aceste acte care , deja au fost intocmite . Va multumesc , o sa revin cu mai multe detalii daca este cazul .
Cel mai recent răspuns: Brunetzel` , utilizator 14:04, 16 Mai 2011
da,se pot anula
Depinde si de cum e facuta procedura la notariat daca ea a fost cumva citata iar daca nu, poate cere in instanta anularea partajului si a certificatului de mostenitor prin care ea a fost exclusa de la masa succesorala
La notar s-au prezentat bunicul , fratele bunicului si mostenitorii altui frate care e decedat . Pe langa cei prezenti , mai exista un mostenitor , fata unuia dintre frati (decedat si el ) .
Problema e ca bunicul meu a renuntat la multe terenuri , eu nu sunt de acord cu asta , si vreau sa stiu daca pot face ceva . M-am gandit ca singurul lucru pe care il pot face e sa o aduc in discutie pe aceasta mostenitoare , care nu a fost chemata la masa succesorala .
Bunicul meu a renuntat pentru ca atunci au fost intelesi , dar dupa ce s-au facut actele , unul dintre frati a inceput sa ameninte si sa se certe cu acesta . Se mandrea ca a luat mult pamant si bunicul meu a cazut de prost , ceva de genul asta ... Stiu ca razbunarea nu e cea mai buna arma , dar mi se pare o nedreptate ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
Mostenire si titlu de proprietate Luminita Mihaela Luminita Mihaela Buna ziua. In anul 1995, cand s-a facut tiltul de proprietate pt o suprafata de 9 ha, la proprietari a fost trecut strabunicul meu (decedat in 1983)si ca ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)