avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunarea Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunarea Generala

Am initiat o Adunare Generala urmand procedura Legii 230/2007 (asta pentru ca presedintele nu a tinut-o pana la sfarsitul lunii martie, termen dat de lege) cu convocare si reconvocare, cu anunturi si etc, in care am cerut expertiza contabila. Procesul verbal a fost incheiat pe foi volante pentru ca presedintele nu ne-a onorat cu prezenta la acea Adunare pe motiv ca nu a initiat-o el(deci nu am dispus de registru). Apoi a convocat el o alta. Bineinteles ca i-am cerut sa ataseze PV-urile la registrul de sedinte al asociatiei, dar a refuzat. Ca sa nu mai amintesc ca pe tot parcursul saptamanii dinaintea sedintei noi afisam anuntul cu ordinea de zi iar presedintele il rupea. Sustinea ca nu e legala:)
Acum asteptam reconvocarea lui, pentru a-l schimba. Deja spune ca nu mai e presedinte, desi a infundat asociatia intr-un proces cu o restantiera care a comandat o expertiza pentru apartamentul in care locuieste si care a castigat procesul. Presedintele a facut recursuri nenumarate, iar "parata" a inceput sa castige procesele. Deja asociatia a inceput platile pentru al 4-lea recurs din incapatanarea presedintelui. Mentionez aici ca nu a fost instiintata niciodata in vreo sedinta asociatia de situatia creeata intre asociatie si "parata". Doar din incapatanarea presedintelui s-a mers in recursuri, fara acordul proprietarilor. Totul s-a redus la barfa presedintelui printre proprietari. Acum platile se fac catre parata prin exxecutor judecatoresc. Numai avem lichiditati, din spusele contabilei. Ce e de facut?
Se poate incrimina presedintele de abuz in functie? Cum il putem obliga sa suporte el personal onorariile avocatului "paratei"?
A tot facut recursuri pentru ca nu a recunoscut o expertiza facuta de expert din CECCAR!!!
Pana acum nu am stiut nimic din toate astea. Ce putem face? De la primarie nu se baga nimeni sa ne ajute.
Cel mai recent răspuns: acameliac , utilizator 08:53, 16 Mai 2011
Dupa cum se vede ati reglat tirul doar pe presedinte si trageti in el. Este normal pentru ca presedintele este ales de adunarea generala si trebuie sa dea socoteala. Totusi, proprietarii au ales membrii comitetului executiv si comisia de cenzori. Poate ar fi benefic pentru a cauta solutii sa analizati si activitatea acestora.
Comitetul executiv putea oricand sa convoace adunarea generala, chiar fara vointa presedintelui.
Cenzorul sau comisia de cenzori are datoria sa verifice activitatea asociatiei, deciziile luate de presedinte, actiunile in instanta, sa faca expertiza, din partea asociatiei, pentru proces si sa consulte raportul facut de expertul desemnat de instanta...
Incercati sa discutati si cu acesti oameni sa gasiti impreuna solutii.
Multumim pentru atentie si promptitudine.
Vin cu precizarile urmatoare: Comitet executiv nu este. Nu avem in staff decat un presedinte, un vicepresedinte de care stim. Mai nou, s-a ivit de cateva zile un membru al C.E. In ordinea de zi a AG initiate saptamana trecuta de catre presedinte, suntem instiintati ca unul dintre membrii C.E. a decedat, iar un altul a vandut si a plecat. Nu amintesc aici faptul ca la vremea la care s-a vazut cu CE incomplet, (tot) presedintele ar fi trebuit sa organizeze o AG in care sa se ceara completarea CE. Cenzor este o persoana (tot saptamana aceasta am aflat ca exista) din afara, angajata.
Precizez ca presedintele ignora sau ironizeaza orice intrebare legata de activitatile asociatiei. ]
O intrebare fireasca ar fi din partea dvs: de ce il mai tinem? Simplu: Nu l-am putut schimba pana acum, pentru ca la celelalte AG a facut atmosfera negativa, astfel incat oamenii sa fie agitati si sedinta sa se sparga. De asemeni nu se prea baga nimeni sa preia o asociatie cu litigiul cu restantiera ce tine de 3 ani! Incapatanarea ii apartine. :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea presedintelui si a comitetului executiv Dannna2002 Dannna2002 Comisia de Cenzori a blocului in care locuiesc a constatat nereguli in repartizarea costurilor ce au fost aduse la cunostinta presedintelui si ... (vezi toată discuția)
Schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã convocarea unei adunãri generale lavinia jalonschi lavinia jalonschi dacă preşedintele asociaţiei de proprietari este schimbat din această funcţie , fără să existe o adunare generală care să aibă pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)