avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Zilieri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Zilieri

In conditiile in care sunt persoana fizica si desfasor activitate de crestere a animalelor, dar nu vrea sa deschid firma, si am nevoie de zilieri cum as putea sa procedez in aceasta situatie, pentru ca ma tem de un control al ITM-ului. Am nevoie de zilieri doar 3 luni din an.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 17 Mai 2011
Doar cei care sunt organizati intr-o forma furidica, societate comerciala, persoana fizica autorizata, etc., beneficiaza de conditiile legii zilierilor aplicata acum.
As fi vrut totusi sa stiu cum as putea intra in legalitate din punctul acesta de vedere!
Dumneavoastra aveti o forma de organizare juridica. Incasati presupun subventii pe animale. Cum ati declarat acolo, persoana fizica sau juridica?
PFA nu are calitatea de persoana juridica si , prin urmare, nu beneficiaza de prevederile Legii nr.52/2011.
Sunt persoana fizica, nu persoana fizica autorizata. La subventiile pentru animale am declarat persoana fizica. Nu este complicata procedura cu zilierii, in cazul in care ma hotarasc sa devin PFA.

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii Leordeanu Leordeanu Un cetatean care nu are o forma de autorizare pentru desfasurarea unei activitati este \"persoana fizica\" sau \"persoana juridica\" ? Un cetatean (descris ... (vezi toată discuția)
P.f.a. sunt scutite de la plata cas? stefanvasile stefanvasile Sunt P.F.A si sunt si angajat cu contract de munca pe perioada nedetrminata la o societate care imi retine si vireaza toate contributiile catre stat. ... (vezi toată discuția)
O persoana fizica poate folosi zilieri? bukinst bukinst Care sunt obligatiile unei persoane FIZICE ce foloseste zilieri pentru constructia unei case si pentru activitati agricole conform noului cod al muncii ? (vezi toată discuția)