avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intocmire si semnare situatii financiare anuale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intocmire si semnare situatii financiare anuale

Buna ziua,

Conform modificarilor la Legea contabilitatii, un economist angajat pe post de contabil sef cu CIM partial de 2 ore la o societate comerciala cu CA>35.000euro, poate sa intocmeasca si sa semneze situatiile financiare ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 23:09, 18 Mai 2011
Concret: atat asociatul cat si administratorul sunt economisti la societate de talie mica. De ce n-ar putea intocmi si semna asociatul situatiile financiare simplificate alaturi de administrator?
Cu ce se schimba abilitatile asociatului economist daca s-ar declara PFA sau daca si-ar intocmi contract de munca (sef dept economic) la societatea lui?
Sunt convins ca nu despre demonetizarea meseriei discutam, ci despre ratiuni pur fiscale. :(
Este vorba de independenta si evitarea conflictului de interese mentionate inclusiv in Reglementarile contabile adaptate la normele europene 3055/2009. Cu iz fiscal fireste. Sa vedem normele de aplicare!!!
alexandrugeorgescu52@yahoo.com a scris:

Ca angajat poate indiferent de cifra de afaceri. Si pina acum putea in calitate de angajat. Nu putea ca si PFA pe baza de contract prestari servicii.

Economistul «Persoana Fizica Autorizata» in conformitate cu prevederile legale (Legea nr.82/1991 si OG.65/1994) in baza unui contract de angajament (reglementat de Codul Muncii ori Codul Comercial ori cel civil) este in drept si are obligatia contractuala sa intocmesca si sa semneze S.F.A. (bilant).
Economistul angajat pe baza unei conventii civile la o entitate comerciala a carei cifra de afaceri este sub 35.000 €, adica până la aceasta valoare calculata la cursul din 31.12.2010 are dreptul sa intcmescă si să semneze S.F.A. pentru partea contractanta care-i este angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant Ipra Ipra Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Contabilitate firma cu ca < 35 000euro bogdanch bogdanch Din cate am inteles exista o noua lege care permite oricarei persoane cu studii economice sa tina contabilitatea unei societati comerciale al carei cifra de ... (vezi toată discuția)
Alegerea unui contabil IRR IRR Am infiintat o societate si as dori sa stiu daca este obligatoriu ca persoana cu care inchei contractul sau pe care o angajez sa-mi tina contabilitatea sa fie ... (vezi toată discuția)