"ina dimitriu" am facut exact ce mi-ai spus,fara nici un rezultat.La ITM mi-a spus ca trebuie sa inaintez un proces sa dovedesc ca a lucrat,sa gasesc vechi colegi drept martori.Daca eu nu-mi permit sa-l internez,de unde sa mai platesc si un proces ?
La casa de pensii mi-au inchis usa....am incercat..degeaba..
va multumesc pt timpul acordat
Imi pare rau sa aflu toate acestea. In ce localitate sunt functionari atat de ... iresponsabili? La urma urmei puteai merge in audienta, puteai depune o cerere la care sa fie obligati sa-ti raspunda in scris; poate merita incercat - vei vedea ca, atunci cand trebuie sa raspunsa in scris si sa semneze, se gandesc mai bine si cauta si solutiile legale.
Sfatul meu: depune la ambele institutii, in numele bunelului, cerere pentru obtinerea documentelor din arhiva, in baza carora sa se poata reconstitui carnetul de munca pentru a putea fi pensionat.
Daca se va ramane la ideea unui proces, acesta nu necesita taxe de timbru sau alte costuri.
Va trebui doar sa formulezi actiunea dupa un model bine intocmit.
Pana atunci, mai incearca si cu cerere scrisa ...
Astept vesti!
Casa de pensii nu are legatura cu discutia si nici nu are cum sa va ajute. Reconstituirea vechimii unei persoane nu este de competenta caselor de pensii. La casa de pensii a depus angajatorul, lunar, declaratiile nominale, incepand cu 1 aprilie 2001.
Eu nu am inteles, din toata discutia asta de trei pagini, care ar putea fi temeiul legal in baza caruia casa de pensii ar fi obligata sa va dea copia declaratiilor nominale. Poate il precizeaza cineva, avand in vedere regimul declaratiilor privind evidenta nominala a asiguratilor.
Dna Gabriela Pintea , ideea este in felul urmator :
Vreau sa recuperez vechimea bunelului meu , sa-i refac cartea de munca pentru ai face o pensie.In urma cu cativa ani si-a pierdut-o.El nu poate merge sa-si faca actele deoarece are un handicap.Este paralizat partea stanga.
Voiam sa-i fac un ajutor social , dar mi-au cerut internare,internare care costa 600 RON ,bani de care nu dispun la ora actuala si nici in viitorul apropiat.
Caut o solutie pentru aceasta problema.
Vreau sa-i recuperez anii de vechime si sa-i fac un ajutor social.In anul 2010 la inceput am depus actele pentru grad de handicap la care raspunsul a fost unul negativ.Nu a venit nici o comisie sa vada cazul.
Acum ma lupt pentru un ajutor social , dar are nevoie de internare , caut o cale sa-l internez dar el nu are venit ,iar eu nu am cum sa-l ajut...
Asta era toata ideia.
Puteti dv sa-mi dati o solutie ?
Va Multumesc.
Am inteles dar repet, reconstituirea vechimii in munca a unei persoane nu este de competenta caselor de pensii. Atributiile acestor institutii sunt prevazute la art. 139 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.