avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cine exact poate beneficia de cantina sociala - hrana ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cine exact poate beneficia de cantina sociala - hrana rece

Buna ziua,
In cazul in care o persoana care are pensie de handicap grad accentuat si in acelasi timp si pensie pt limita de varsta in val de 350 lei mai poate beneficia de ajutorul acesta social sub forma de cantina sociala - hrana rece?
Daca da, ce acte ii sunt necesare?
Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2011
banicaemilia, utilizator
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 00:05, 17 Septembrie 2011
Ajutorul social reglementat prin Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea nr. 50 din 19 ianuarie 2011; prevederi importante:

Nivelul lunar al venitului minim garantat este de:

125 lei pentru persoana singură;

225 lei pentru familiile formate din 2 persoane;

313 lei pentru familiile formate din 3 persoane;

390 lei pentru familiile formate din 4 persoane;

462 lei pentru familiile formate din 5 persoane;

câte 31 lei pentru fiecare altă persoană peste numărul de 5 persoane, care face parte din familie, în condiţiile prezentei legi.
În completarea veniturilor nete lunare ale familiei sau ale persoanei singure, pentru asigurarea venitului minim garantat, se acordă lunar un ajutor social, în baza următoarelor documente:

cerere,

declarație pe propria răspundere,

actele doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii de către membrii acesteia.
Intr-cat beneficiati de un venit de 350 lei nu va incadrati pentru a primi ajutor social .
din ce oras sunteti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

venitul minim garantat sandavasilescu sandavasilescu Buna ziua, Doresc sa aflu daca un pensionar care are o pensie de 700 Ron, poate beneficia de prevederile legii 416/2001 privind garantarea venitului minim; ... (vezi toată discuția)
Pot sa beneficiez de venitul minim garantat si sa lucrez? bibiteodora bibiteodora buna ziua am si eu o intrebare sunt operata de cancer col uterin cu histerectomie totala vreau si eu sa stiu daca am dreptul la vreun ajutor banesc dar sa ma ... (vezi toată discuția)
Dreptul la ajutor social vasilica05 vasilica05 Buna ziuua.sunt in somaj ,iar sotul meu in varsta de 54 de ani fara nici-un fel de venit ,daca are dreptul la ajutor social avand si un minor in intretinere... (vezi toată discuția)