avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... E legal sa folosesc imagini preluate de pe net pentru ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

E legal sa folosesc imagini preluate de pe net pentru cartea pe care vreau sa o public?

Buna ziua,

Ma intereseaza daca este ilegal ,in ideea de a publica o carte,sa ma folosesc de niste imagini luate de pe internet.Tin sa mentionez ca ,aceasta carte nu mi-o doresc ptr publicul larg si nici spre vanzare ci doar intr-un tiraj limitat.Reprezinta acest lucru incalcarea legii?Un alt lucru pe care vreau sa il adaug suplimentar este ca publicatia va aparea printr-o editura cu un cod ISBN si un CIP deci dupa titlu ar putea fi gasita apoi pe internet ca si coperta,dar nu cu vanzare.Pot proceda asa sau nu?
Va multumesc anticipat ptr raspuns,
Cristina Titimeaua
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
crystyna142003, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 01:20, 20 Mai 2011
Daca nu aveti dreptul de a folosi respectivele imagini in acest scop, este ilegal. Folositi prin urmare doar fotografii marcate de autori ca posibil de descarcat si folosit. Exemple de asemenea fotografii gratis puteti gasi pe mai multe site-uri, de exemplu
Unele pe [ link extern ]
Unele pe [ link extern ]
Sau cumparati fotografii ieftin pe [ link extern ] /
Atentie, folositi doar fotografiile a care scrie ca sunt free to use. Daca se cere mentionarea numelui autorului fotografiei, mentionati-l. Nu aveti dreptul sa folositi alte fotografii fara acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Am descărcat o carte în .pdf de pe un site free și am postat-o pe facebook. ulterior mi-a fost ștearsă la cererea cuiva de la asociația editorilor din românia, era ilegal ce am făcut? mmp mmp Buna ziua De pe un site am descarcat o carte in format pdf. Se spunea ca se poate descarca gratuit. Cartea nu avea date care sa arate cine a tradus-o, cine a ... (vezi toată discuția)
Publicare carte. contract de editare sau contract de prestãri servicii? daralu daralu Buna ziua 1. Va rog sa ma lamuriti daca in cazul in care ofer spre editare, tiparire si distributie o carte la care eu sunt autorul si in care eu platesc ... (vezi toată discuția)