Buna ziua!Am o problema legata de fostul concubin cu care am o fetita.in luna aprilie 2010 s-a terminat procesul pentru stabilirea pensiei alimentare.S-a stabilit suma de 178 lei.Dupa 3 luni el si-a dat demisia de la respectiva firma spunandu-mi ca renunta la slujba ca sa nu imi mai plateasca pensia alimentara doar cand doreste.A renuntat la lucru,pe urma s-a dus la "negru".S-a accidentat la un picior acasa si nu mi-a mai trimis pensia alimentara.Luna trecuta mi-a 270 lei iar pe mandatul postal pe verso scrie ca cei 270 lei sunt pe noiembrie,decembrie 2010 si ianuarie 2011.Dar dupa suma stabilita de tribunal de 178 lei,nu este nici macar pensia alimentara pe 2 luni.Spuneti-mi va rog ce se poate face in acest caz.Pe mine nu m-ar deranja sa renunte la fata pe cale legala,dar el nu vrea nii sa renunte nici sa-i plateasca pensia alimentara.Inca o data mentionez ca el a renuntat la locul de munca pe care il avea,spunandu-mi ca el nu vrea sa plateasca pensia alimentara,doar cand are chef.El m-a amenintat si cu moartea si a incercat sa ma omoare de 3 ori,dar asta nu pot dovedii pentru ca eram doar noi si copii in casa.Iar fetita cea mare avea doar 2 ani.Multumesc
Cand ati solicitat pensia cred ca ati solicitat si incredintarea minorei spre crestere si educare , daca nu trebuie sa o solicitati. Nu conteaza daca are serviciu sau nu , atata timp cat este obligat prin hotarare sa achite o anumita suma , neplata acesteia timp de 2 luni consecutiv cu rea credinta constituie infractiunea de abandon familie astfel ca ,puteti depune plangere penala la parchet sau politie si o va plati si pe cea restanta chiar daca a scris pe mandat altceva.
spuneti-mi va rog daca azi mi-a trimis 100 de lei eu ii pot face plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti pentru pensia alimentara?va multumesc frumos
puteti sa-i faceti, dar nu credeti ca intentiile sunt totusi bune...? cel putin aveti de-a face cu un tata cat de cat responsabil...;) Luati in calcul ca nu v-ar trimite nici acesti bani...ar fi mai bine ? cred ca solutia amiabila este cea mai buna si benefica tuturor, mai ales copilului...:yes:
Sunt convinsa ca intentiile sale nu sunt asa de bune pe cat par,el se teme ca il dau in judecata si s-ar putea sa il coste scump,un parinte care incearca sa-si omoare fosta "sotie",o ameninta cu moartea.De cand ne-am despartit o singura data a venit sa o vada,iar despartiti suntem de 1 an jumatate,Iar el daca intradevar daca era responsabil nu si-ar fi dat singur demisia,spunand "imi dau demisia sa nu iti mai dau pensia alimentara,ti-o dau cand vreau eu,si sa nu uiti ca de mana mea vei muri chiar daca fac puscarie,n-am nimic de pierdut"
Un om normal la cap nu cred ca ar face asta s nici nu ti-ar pune perna pe fata sa te sufoce,pacat ca am realizat tarziu :((:((:((