avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zidar - munca la negu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zidar - munca la negu?

o persoana fizica ce plateste o alta persoana sa-i zideasca peretii unei case risca sa fie amendata pentru ca a angajat persoane la negru?
dar zidarul, risca sa fie el amendat pt ceva?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 19:56, 16 Mai 2011
Este interpretabila aceasta situatie ... daca ne uitam strict la litera legii , atunci poate insemna munca la negru ...Codul Muncii sanctionand cu amneda ambele parti, in acest sens.

Daca mergem pe principiul ajutorarii , atunci nu poate fi considerata munca la negru.
Dupa lege cam asa este;;;Daca aveti de facut lucrari calificate (zidarie),;;persoana care efectueaza aceste lucrari trebuie sa fie calificata si autorizata ,,ca altfel este socotita munca la negru, si-l poate acuza de "evaziune fiscala";; Asta este legea, Undei lege nui loc de tocmeala..Atentie;;:O
dar daca s-ar incheia un contract de antrepriza? s-ar evita problema cu munca la negru?
in cazul asta trebuie tot ca zidarul sa fie persoana calificata si autorizata?
Se poate incheia o conventie civila de prestari servicii ....
aceasta conventie civila trebuie inregistrata undeva anteorior inceperii activitatii?

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari poate angaja zilieri eliasav eliasav Asociatia de proprietari poate angaja zilieri pentru executarea unor lucrari ocazionale? Exemplu: zugravirea scarii blocului. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Persoana fizica ce angajeaza zilieri mariacristina mariacristina Matusa mea locuieste la tara.Ea detine o bucata de pamant,in jur de jumatate de hectar si ocazional apeleaza la zilieri.De exemplu,luna aceasta a apelat la un ... (vezi toată discuția)
Muncă cu zilieri manuyel manuyel Bună ziua. Am o întrebare legata de munca cu zilieri. Lucrez în domeniul agricol ,având teren în proprietate și cu contract de comodat. Pentru ... (vezi toată discuția)