avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Persoana fizica ce angajeaza zilieri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Persoana fizica ce angajeaza zilieri

Matusa mea locuieste la tara.Ea detine o bucata de pamant,in jur de jumatate de hectar si ocazional apeleaza la zilieri.De exemplu,luna aceasta a apelat la un om in 3 zile diferite,neconsecutive.Ea nu este persoana juridica,nu vinde produsele obtinute,ci le pastreaza pentru consumul propriu.In aceste conditii,este si ea obligata sa ia respecte noile prevederi ale codului muncii cu privire la zilieri?Si anume sa completeze formularele respective?
Cel mai recent răspuns: mariacristina , utilizator 17:14, 5 Mai 2011
Beneficiarii pot fi exclusv persoane juridice.
Am inteles ca legea se refera la persoane juridice nu la cele fizice care, in general, se ajuta intre ei.
Cititi acest articol.
www.avocatnet.ro/content/art...
1. Legea 52/2011 spune:
Art. 1
In intelesul prezentei legi, urmatorii termeni se definesc dupa cum urmeaza:
a) zilier — persoana fizica ce are capacitate de munca si care desfasoara activitati necalificate, cu caracter ocazional, pentru un beneficiar. Pot desfasura activitati cu caracter ocazional persoanele fizice, cetateni romani sau straini, in conditiile legii;
b) beneficiar de lucrari, denumit in continuare beneficiar — persoana juridica pentru care zilierul executa activitati cu caracter ocazional;
c) Registrul de evidenta a zilierilor — registrul cu regim special intocmit de catre beneficiar pentru a tine evidenta zilnica a zilierilor.

2. Asadar numai persoanele juridice au raporturi de munca cu zilierii in sensul prevederilor Legii zilierilor.
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile prompte.O zi cat mai buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zidar - munca la negu? Laura665 Laura665 o persoana fizica ce plateste o alta persoana sa-i zideasca peretii unei case risca sa fie amendata pentru ca a angajat persoane la negru? dar zidarul, risca ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari poate angaja zilieri eliasav eliasav Asociatia de proprietari poate angaja zilieri pentru executarea unor lucrari ocazionale? Exemplu: zugravirea scarii blocului. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Muncă cu zilieri manuyel manuyel Bună ziua. Am o întrebare legata de munca cu zilieri. Lucrez în domeniul agricol ,având teren în proprietate și cu contract de comodat. Pentru ... (vezi toată discuția)