avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa fac???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa fac???

mama,proprietar al unei case,vrea sa imi faca act de vanzare-cumparare.cine stabileste pretul acestei case??eu,mama sau notarul?se plateste la notar in functie de pretul acestei case?
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 22:44, 16 Mai 2011
Pretul se stabileste de comun acord intre vanzator si cumparator. Taxele notariale le cere notarul functie de pretul declarat in actul de v.c.
Daca vorbiti de pret si mai aveti alti frati, pentru a nu putea vreodata sa atace acest contract de v.c. aveti nevoie si de dovada ca ati achitat pretul. Altfel....



Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
ContSters122901, utilizator
Pretul se stabileste intre v si c dar nu poate fi sub o anumita valoare aflata in tabelele notarilor. In nici un caz nu-l puteti vinde - cumpara cu un pret de 1000 euro. Taxele sunt cam 3-4% din valoarea de vanzare.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
amcteam, utilizator
Fiind vorba de o tranzactie intre mama si copil, pretul poate fi unul modic, notarul nu poate impune pretul tranzactiei, impozitul pe venitul din transferul proprietatii imobiliare urmand a fi achitat raportat la pretul declarat de parti; onorariul notarului si taxa de intabulare se achita, insa, la valoarea minima din expertizele notariale.
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
narcisa_salbatica, utilizator
dvs stabiliti pretul iar taxele in functie de pret

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare-cumparare imobil mada_g mada_g buna ziua, doresc sa cumpar un imobil si as dori sa stiu cam ce pret m-ar ajunge actele. (vezi toată discuția)
Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale elle-elle elle-elle vreau sa cumpar apartament prin programul prima casa. Cine suporta cheltuielile la notar pentru contractul final de vanzare-cumparare?Ce suma platesc eu ca si ... (vezi toată discuția)