avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Facturi din UE cu TVA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Facturi din UE cu TVA

Firma la care lucrez este inregistrata in ROI si am primit o factura de la o firma de transport din Bulgaria unde mi-a trecut si TVA 20%. Eu cum inregistrez aceasta factura in contabilitate? Sa trec suma totala (baza+tva) in contul 624? Sau sa inregistrez diferentiat 624 si 442.06?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 12:15, 17 Mai 2011
Nu puteti sa inregistrati TVA-ul de Bulgaria pe cont de 442.
In cazul in care o sa cereti rambursare de TVA din Bulgaria, puteti sa inregistrati suma pe contul 461 iar in cazul in care nu doriti rambursare, puteti sa o inregistrati pe 624.
Exista posibilitatea sa inregistrati suma pe contul 624 si in cazul in care o sa cereti restituire si incasati suma sa o treceti pe venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare ANALIROMAN ANALIROMAN :sorry: BUNA ZIUA! Am o speta.....am bon trecere pod (FETESTI - CERNAVODA) in valoare de 47 lei, inregistrez bonul pe ch. firmei mele (pe baza de decont de ... (vezi toată discuția)
Cont 473 nicolpa nicolpa Am facut din gresala o plata la un furnizor si am facut nota 473=51212.Din pacate furnizorul nu ne-a restituit inca banii.Ce fac las suma in 473 (la bilant) ... (vezi toată discuția)
Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)