avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale un nou punct de lucru trebuie sa obtina autorizatiile ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

un nou punct de lucru trebuie sa obtina autorizatiile necesare inainte de inceperea activitatii?

de curand am deschis un punct de lucru nou si am dus la reg com actele urmand sa mi le elibereze luni 07.07.2008. Am deschis activitatea la noul punct de lucru de sambata 04.07.2008, si as vrea sa stiu dak mai este valabila perioada de 15 zile in care sa adun toate celelalte autorizatii.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: florining , utilizator 11:28, 11 Iunie 2010
Multumesc, am inteles. Totusi, daca asa se intampla, inchide punctul de lucru si ce sanctiuni dau? Amenzi de cat?
1. Certificat inregistrare -copie
2. Copie act in baza caruia este detinut spatiul (contr. inchiriere, comodat etc)
3. Copie contract de salubritate
4. Copie certificat constatator pentru punctul de lucru/sediul la care se desfasoara activitatea (vi-l elibereaza registrul comertului la infiintarea punctului de lucru, in baza declaratiei model 2).
5. Schita a spatiului (poate fi facuta si de dvs.).
Aceasta schita o fac inginerii topografi cand va intocmesc dosarul de cadastru. Puteti scoate o copie din dosarul de cadastru al imobilului.
6. taxa
7. Formular tip
grace_r a scris:

Multumesc, am inteles. Totusi, daca asa se intampla, inchide punctul de lucru si ce sanctiuni dau? Amenzi de cat?

Pina la inchiderea punctului de lucru, trebuie obtinut certificatul constatator pentru punctul de lucru de la registrul comertului

In caz contrar legea 319/2006, prevede:
ART. 13
În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în munca şi pentru prevenirea accidentelor de munca şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
c) sa obţină autorizaţia de funcţionare din punctul de vedere al securităţii şi sănătăţii în munca, înainte de începerea oricărei activităţi, conform prevederilor legale;

ART. 39
(1) Constituie contravenţii faptele săvârşite de angajatorii aflaţi în una dintre situaţiile prevăzute de prezenta lege.
(2) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei încălcarea dispoziţiilor art. 13 lit. b), c), p) şi r). X-(
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2010
florining, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare functionare din punct de vedere protectia muncii crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o nelamurire - daca in prezent se mai elibereaza de catre ITM autorizatie de functionare din punct de vedere al protectiei ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate mmarcelcozma mmarcelcozma Dupa ce am infiintat societatea ( colectare deseuri ), pentru a incepe activitatea , mai am nevoie de ceva avize de functionare (de autorizatie de la mediu ... (vezi toată discuția)
Autorizare firma dpdv al sanatatii si securitatii in munca alimirela alimirela Buna ziua, In cazul firmelor infiintate acum 20 de ani cand nu era L319 si NM de aplicare a legii, cum se procedeaza cu obtinerea autorizatiei dpdv SSM. ... (vezi toată discuția)