avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare functionare din punct de vedere protectia ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare functionare din punct de vedere protectia muncii

Buna seara,

Am si eu o nelamurire - daca in prezent se mai elibereaza de catre ITM autorizatie de functionare din punct de vedere al protectiei muncii?

Societatea are deja certificatul constatator emis de Registru unde sunt mentionate activitatile care se desfasoara la punctul de lucru si a dat declaratia pe proprie raspundere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de legislatie din domeniul protectia muncii?

In urma acestui certificat constatator emis de registru societatea poate incepe activitatea sau mai are nevoie de alteceva?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 01:12, 2 Noiembrie 2012
Legea ssm nr. 319/ 14.07.2006 mentioneaza la art.13 In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au urmatoarele obligatii:
-lit.c sa obtina autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati, conform prevederilor legale.
Normele metodologice de aplicare a legii, aprobate prin HG nr. 1425/ 11.10.2006 cu modificarile si completarile ulterioare, mentioneaza la
-art.3 In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au obligatia sa obtina autorizatia de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, inainte de inceperea oricarei activitati.
-art.4 Nu se autorizeaza, potrivit prevederilor prezentelor norme metodologice, persoanele fizice, asociatiile familiale si persoanele juridice, pentru care autorizarea functionarii, inclusiv din punct de vedere al ssm, se efectueaza in temeiul Legii nr. 359/ 2004 privind ......
Prin urmare, daca firma dvs. nu a fost inregistrata la registrul comertului, in conditiile Legii nr. 359/ 2004 trebuie sa obtineti autorizatie de functionare de la ITM.

Societatea a fost infiintata in 2012 la Registrul Comertului - si pentru activitatile desfasurate la punctul de lucru a depus Declaratia - Model 2 - pe proprie raspundere data in temeiul prevederilor art. 15 alin.1 lit b) din Legea 359/2004.
In urma verificarilor textelor de lege indicate de dvs., sa inteleg ca nu mai am nevoie de nicio astfel de autorizare de functionare de la ITM - conform art. 4 din Normele metodologice?!?!

Va multumesc,


Certificatul constatator pe care il detineti este suficien, el reprezinta autorizatia de functionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare pentru autorizatie pe linie de securitate a muncii a unui camin de batrani domannicolae domannicolae documentele necesare pentru autorizarea pe linie de securitatea muncii a unui camin de batrani (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare ssm Adrian Blanaru Adrian Blanaru Buna ziua, SECTIUNEA a 4-a alte obligatii ale angajatorilor c) sa obtina autorizatia de functionare din punctul de vedere al SSM, inainte de inceperea ... (vezi toată discuția)
Autorizare itm pentru ssm - pentru administratia publica locala DanielaToader DanielaToader Buna ziua, Lucrez in administratia publica locala si am o intrebare: Daca pentru autoritatile publice este nevoie de autorizare de functionare in domeniul ... (vezi toată discuția)