avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program de vizitare minor

Buna ziua,
in urma cu un an am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in urma careia am dreptul sa am relatii personale cu fetita mea in fiecare zi de sambata intre ora 10 si 16 fara alte conditionari.
La inceput mama fetitei a respectat sentinta si puteam lua fetita de la domiciliul mamei in fiecare sambata dimineata si o aduceam la ora 16.
In ultimul timp mama conditioneaza iesirile mele cu fetita (parc, film etc) in acest interval orar de prezeta ei, concluzionand, nu pot sa-mi vad fata decat in prezenta ei, deci trebuie sa o luam neaparat cu noi indiferent unde mergem.
Daca nu sunt de acord cu prezenta mamaei nu-mi pot lua fetita in ziua si intervalul oror stabilit de tribunal!!!!
Ce pot face? Cui ma pot adresa sa nu mai fiu nevoit sa suport prezenta mamei in intervalul orar in care eu ar trebui sa fiu SINGUR cu fetita mea.
Mentionez ca in tot acest timp eu am platit pensia alimentara, desi nu am putut sa-mi vad fata fara a fi prezenta si mama ei.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: gambit , utilizator 21:51, 20 Mai 2011
daca instanta nu a decis ca vizitele sa aiba loc in prezenta mamei, mama nu poate impune in ce conditii sa se desfasoare vizita.
nu o mai luati decat pe fetita, iar daca mama nu lasa fetita sa plece, va adresati politiei cu o plangere pt nerespectarea hotararii.
daca mama apreciaza ca vizita in lipsa ei afecteaza intr-un fel copilului, se poate adresa judecatoriei cu o cerere in sensul dorit, ca vizita sa se desfasoare in prezenta ei.
Puteti sa mergeti la politie sa/i puna in vedere a respecta hotararea judecatoresca sau la un birou de avocatura sau executor judecatoresc pentru a o notifica prin adresa scrisa sa respecte acea hotarare
Stimate domn,acestea sunt legile noastre.Daca in hotarare scrie ca puteti avea relatii personale cu fetita...trebuie sa o suportati chiar si pe mama.
Pentru a va putea lua fetita trebuie sa scrie in programul de vizitare ca ,,poate fi luata"...de la si pana la....
Fiecare interpreteaza cum vrea hotararea pe care o aveti acum,nici politia nu va poate ajuta cu nimic .
Conteaza foarte mult cum e redactata hotararea. Daca se precizeaza cumva ca aveti dreptul sa vizitati fetita la domiciliul mamei, atunci nu puteti sa iesiti cu fetita in oras fara consimtamantul mamei sau fara ca aceasta sa fie prezenta.
Daca in hotarare se precizeaza ca aveti dreptul de a lua fetita de la domiciliu (avand in vedere ca domiciliul mamei este si domiciliul ei), atunci puteti sa faceti plangere penala impotriva mamei pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
In toate cazurile, stabilirea unui program de vizitare nu se bucura de autoritatea de lucru judecat. Deci, daca imprejurarile s-au schimbat fata de cele existente la data pronuntarii hotararii de divort, puteti introduce o noua actiune pentru stabilirea unui nou program de vizitare.
Scuzati-ma ca va intreb: ce varsta are copilul? Aveti un program fff restrans....

Alte discuții în legătură

Nerespectare program vizitare minor tavi2010_cdo tavi2010_cdo Salut Sunt un tatic ce din 29sep2010 nu mai poate sa-si vada fetita de 4 ani si 9 luni din cauza faptului ca fosta sotie(ce are custodia copilului ....si se ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor ciprian2020 ciprian2020 Buna ziua, Am un copil dintr-o relatie de acum 10 ani , iar prin hotarare judecatoreasca am obtinut un program de vizita in al doilea si ultimul weekend din ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor claudiu40 claudiu40 In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)