avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minor

Buna ziua,
Am un copil dintr-o relatie de acum 10 ani , iar prin hotarare judecatoreasca am obtinut un program de vizita in al doilea si ultimul weekend din luna, cu posibilitatea de a scoate minorul la plimbare. Date fiind conditiile in care eu si mama copilului nu am avut o viata comuna mai mare decat 3 luni, aceasta a gasit prin orice mijloace motive pentru a nu avea acces exclusiv la copil, si a nu iesi cu copilul in afara locatiei unde locuieste timp de 5-6 ani, unul din motive fiind ca sufera de diverse boli alergice sau digesitve, ulterior, portofoliul certificatelor medicale atestand o gama diversificatat de afectiuni, boli pentru care exista certificate medicale. In urma unei actiuni pe care am intreprins-o cu cativa ani in urma, situatia s-a imbunatatit in sensul ca la vizita copilul iese cu mine dar doar insotit de mama sau unul din bunici, refuzand sa iasa doar impreuna cu mine. Nu am o relatie normala cu copilul meu care nu imi spune tata si nu pot dezvolta o relatie cu el cata vreme la vizite eu sunt doar un supraveghetor, mama facand programul de iesire in oras de fiecare data si practicand iesirea in aer liber ca si cum ar fi obligatia mea sa o accept, cumparaturile si alte activitati pe care le hotaraste de una singura, pe percursul acestor intalniri copilul nu ineractioneaza cu mine decat accidental. Copilului nici nu am idreznit sa ii propun vreodata o iesire, pentru a nu ii crea probleme, prin urmare eu sunt convins ca copilul este educat sa nu accepte sa iasa fara mama sau bunic. Nu mi s-a adresat cu apelativul "Tata" pana acum, desi are 11 ani.
Intrebarea mea este: programul de vizita este dreptul meu de a efectua aceste vizite in oricare din zilele celor doua weekenduri din luna intr-un interval inclus in intervalul orar mentionat in hotarare , in functie de ce disponibilitate am, sau este o obligatie care impune prezenta de la 9 la 18 in fiecare din cele doua zile de sambata si doua duminici la program? Este normal sa accept aceasta situatie in care mama copilului este omniprezenta la vizite indiferent unde se desfasoara acestea, sau se poate face ceva pentru a rezolva acest aspect? Cum pot clarifica situatia, avand in vedere ca eu am o familie iar ce se intampla pare a fi orice numai bunavointa nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2020
ciprian2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:30, 16 Iunie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereți modificarea programului de vizita, sa luați copilul vineri și sa îl aduceți duminica. Este suficient de mare și lucrurile nu mai pot continua asa. Practic sunteți împiedicat sa aveți o relație autentica cu propriul copil.
Întâi mergeți la mediator și propuneți mamei acest program iar dacă nu se prezintă sau nu accepta mergeți imediat în instanta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarea mea este: programul de vizita este dreptul meu de a efectua aceste vizite in oricare din zilele celor doua weekenduri din luna intr-un interval inclus in intervalul orar mentionat in hotarare , in functie de ce disponibilitate am, sau este o obligatie care impune prezenta de la 9 la 18 in fiecare din cele doua zile de sambata si doua duminici la program?

e un drept, nu o obligatie.
anuntati din vreme cand va puteti duce si cand nu.
mama sau bunicul nu au de ce insoti copilul la plimbare in programul dvs, sesizati si dgaspc sau adresati-va instantei pt a schimba felul in care se desfasoara vizita.
Multumesc!

In ceea ce priveste obligatiile mele financiare, avand in vedere ca pensia alimentara stabilita de instanta mi se retrage din cardul de salariu lunar , am obligatia sa merg la solicitarea mamei pentru diverse cumparaturi( pentru copil) in programul de vizita sau sa particip in mod egal la cadourile pe care le achizitioneaza pentru copil cu diverse ocazii? .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti obligatia sa platiti acea pensie, Cum banii vi se retrag de pe card nu aveti d ece participa fizic sau cu alti bani la achizitiile facute de mama ( cu exceptia situatiei in care va doriti sa participati).

Daca aveti program 9-18 inseamna ca in acest interval copilul va fi cu dvs singur si dvs gestionati modul cum se desfasoara aceste vizite. Daca instanta ar fi impus prezenta unei alte persoane din familia cunoscuta copilului, ar fi mentionat acest lucru in hotarare.

Puneti in vedere in scris printr un e mail sau o notificare oficiala aceste aspecte mamei. In cazul in care refuza, faceti o sesizare la Protectia Copilului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal nu va poate obliga nimeni sa cheltuiți mai mult decât pensia alimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program de vizitare minor drcri drcri Buna ziua, in urma cu un an am obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in urma careia am dreptul sa am relatii personale cu fetita mea in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara: exista un copil de 3 ani, in afara casatoriei. ... cateldestept cateldestept Pensie alimentara: Exista un copil de 3 ani, inafara casatoriei. Copilul locuieste cu mama. Nu a existat intelegere notariala sau de alta forma pentru plata ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna iondragomir iondragomir Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce presupune CUSTODIA COMUNA.Am citit ,dar nu am inteles.Si va prezint pe scurt nelamurirea.Fiica noastra a ... (vezi toată discuția)