avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Suspendare - perimare - repunere pe rol?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Suspendare - perimare - repunere pe rol?

Exista un recurs formulat de noi la un proces de pretentii ce s-a aflat in suspendare conf. 155 ind. 1 (neplata tx timbru pt. suma contestata). Dupa cele 6 luni am primit citatie pt. incidenta perimarii. Cum putem sa evitam perimarea si sa-l repunem pe rol in vederea judecarii recursului?
Care sunt derogarile de la prevederile perimarii in comercial (6 luni) care ne-ar permite acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:57, 14 Iulie 2008
Si cand s-a platit in toata chestiunea asta taxa de timbru?
Nu inteleg, administratorul nu a lasat pe nimeni in loc? Nu a mers societatea inainte?
Si dupa ce ati declarat recurs, nu ati intrebat la instanta cand e termenul, nu v-ati dus sa vedeyti dosarul, ati asteptat citatia?

Nu stiu, e greu sa va spun ce sanse aveti pe chestiuni procedurale fara sa vad actele... M-as putea insela, depinde de modul de citare etc. Nu ma pot pronunta in lipsa lor...
Cu administratorul, cum nu avea capaciotate de exercitiu? Numai pentru ca era internat? A fost interzis? Sau care era exact situatia?

Dupa cum vedeti, multe intrebari...
S-a platit dupa 7 luni taxa. Nu, administratorul nu a delegat o persoana/avocat...
Da, s-a asteptat citatia.
Administratorul a avut 2 infarcturi in aceasta perioada cu internare. Stiu ca sunt multe intrebari dar problema este ca singura citatie care a sosit la adresa a fost cea de perimare.
Societatea este fara activitate. Pana si pretentiile acestea sunt un proces fara obiect intruca creditorul a emis un act prin care confirma ca nu exista si nu a existat debit si totul a fost o eroare.
Dar exista binenteles interesul nostru de a nu ramane fondul castigat de ceilalti intrucat pot sa execute oricand hotararea.
Daca s-ar admite recursul prin repunere pe rol s-ar stinge chiar prin documentul emis de ei.
Ei bine, daca faceti o tranzactie... pana la judecata...
Deci nu s-a platitr taxa inainte de primirea citatiei.
E aproape imposibil sa aratati ca nu s-a primit prima citatie, dar si in functie de ce spun actele de procedura din dosar; daca apare citatia lipita pe usa, cine poate spune ca nu e asa? :-/

Asa incat, chiar nu am date sa va dau un sfat.
Administratorul era si asociat? Unic?
Intrebarile puse mai sus erau retorice, cu titlu de exemplu, ca sunt multe... Raspunsul la ele sau la o parte din ele nu sunt de natura sa elucideze intreaga situatie de fapt, imi pare rau.

Ar trebui sa apelati la un avocat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare, urmari leusan leusan in cazul unei perimari a unei contestatii la 10.10.2011care sunt urmarile acesteia ,Contestatorul - practic pierde procesul? Daca de la data perimarii ... (vezi toată discuția)
Perimare dosar doar cu privire la recurs sau si la fond. dandanaua dandanaua Printr-o incheiere data la fond in octombrie 2007, judecata cauzei civile respective este suspendata ca urmare a trimiterii la parchet a unui inscris sub ... (vezi toată discuția)
Perimat ContSters236934 ContSters236934 Sunt parat intr-un proces de partaj de prin 2010, reclamanta este plecata din tara. Istoric: 07/05/2010 Amânat Solutie: pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)