avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot pastra medicul de familie daca mi-am schimbat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot pastra medicul de familie daca mi-am schimbat domiciliul?

buna ziua
Am cumparat o casa intr-un oras de provincie. Mentionez ca sunt din Bucuresti. Din anumite motive personale, a trebuit sa schimb buletinul de Bucuresti cu cel din orasul de provincie dar stau mai tot timpul in Bucuresti.
Intrebare:pot pastra medicul de familie din Bucuresti chiar daca am buletin de provincie?
Poate medicul din Buc. dupa ce ii comunic noua adresa din buletin, sa elibereze retete compensate?La care casa de sanatate?
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 21:57, 21 Mai 2011
Puteti, dar cf CNAS trebuie sa faceti doua lucruri:

a. sa comunicati angajatorului dvs. sau institutiei care va plateste asigurarea de sanatate sa transmita lista nominala casei judetene de asigurari de sanatate in care se afla cabinetul medicului pe care l-ati ales;
b. sa prezentati medicului la care va inscrieti o copie dupa ordinul de plata sau dupa un document din care sa reiasa ca plata contributiei dumneavoastra se face catre casa de asigurari din judetul respectiv.

Vedeti aici [ link extern ] -
este necesar sa mergeti la Casa de asigurari sa duceti o copie de pe buletin, pentru a se inregistra noul domiciliu, la fel procedati la angajator si la medicul de familie. daca ati ramas in acelasi judet nu trebuie sa schimbati medicul, daca, insa sunteti in alt judet, trebuie sa il schimbati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Metodologia de schimbare a medicului de familie Valias Valias Buna ziua. As dori sa-mi schimb medicul de familie, si mi s-a spus de la clinica unde vrea sa ma mut ca trebuie sa duc o scrisoare la actualul medic pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic de familie in alt oras decat cel de domiciliu viorel1179 viorel1179 Buna, am o nelamurire. De aproximativ 2 ani m-am mutat in alt oras si as vrea sa ma inscriu aici la un medic de familie. Ideea este ca eu stau cu chirie aici ... (vezi toată discuția)
Cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate stelarman stelarman Imi puteti indica va rog cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate? Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)