avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Revocare suspendare a executarii lipsa aparator ales
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Revocare suspendare a executarii lipsa aparator ales

Buna ziua,
Vreau sa va intreb in situatia in care intr-o cauza in care se discuta despre revocarea suspendarii executarii pedepsei in lipsa aparatorului ales, fara lasarea cauzei la a doua strigare, lipsa acestuia fiind justificata, judecatoarea a audiat martori in cauza fara a da posibilitatea avocatului respectiv sa le adreseze intrebari, ce ma sfatuiti avand in vedere reaua credinta de care a dat dovada judecatoarea prin nelasarea cauzei la a doua strigare, si ca totodata in opinia mea acesta este un motiv de casare.Ar merge si o plangere la CSM deoarece eu il consider un abuz dat fiind unele interese in cauza?Multumesc si astept opinie pertinenta.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stan , Avocat 14:27, 17 Mai 2011
Instantele apreciaza foarte diferit lipsa avocatului ales, acordand sau nu termen. Din cate am constatat eu, niste criterii ar fi: natura cauzei, ora apelarii ei, prezenta unei delegatii de avocat ales la dosar, practica avocatului respectiv de a cere amanari pe diverse probleme, cererea inculpatului de a lasa cauza pana vine avocatul, motivul cererii de amanare, posibilitatea de substituire, etc.
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
Adrian Stan, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)
Arestare zdb zdb sunt obligat sa dau declaratii daca imi cere politia sau pot cere dreptul la un avocat? stie cineva unde gasesc drepturile pe care un politist trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Inculpat arestat in alta tara Irina S. Irina S. Situatie inedita: Inculpatul isi alege aparator intr-un dosar penal. La un moment dat nu il mai cauta pe avocat. Intrucat inculpatul nu apucase sa plateasca ... (vezi toată discuția)