avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general penalitati pentru intarziere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

penalitati pentru intarziere

buna ziua,

Am efectuat o plata intr-un cont bancar a altei firme , am incercat recuperarea sumei pe cale amiabila si nu am reusit .
Fapt pentru care am intocmit somatii de plata , invitatie la reconciliere si tot nu am primit banii inapoi . Am actionat firma in judecata . Pentru primul termen mi-a fost ceruta calcularea de penalitati pentru neplata cu toate ca banii in discutie nu fac obiectul nici unui contract .
Va rog sa imi spuneti in baza carei reglementari pot calcula aceste penalitati .
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 16:51, 17 Mai 2011
Puteti solicita dobanda legala si actualizarea cu coieficientul de inflatie, privind penalitatile nu aveti o baza de calcul deoarecenu exista nici o clauza contractuala. Dv. trebuie sa modificati cererea din Somatie de plata intr-o "actiune in regres",,,Plata unei sume de bani fara sa fie "debit"..secces..:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune interese. actualizarea preþului, convenit la data încheierii contractului, la momentul efectuãrii plãþii rodica_post rodica_post Daune interese. Actualizarea preţului, convenit la data încheierii contractului, la momentul efectuării plăţii Prin faptul că ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin violetabadea violetabadea Buna, am si eu o intrebare si daca cineva ma poate ajuta ii raman indatorata... Un Bilet la Ordin se poate actualiza cu indicele de inflatie? Si daca da ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza dupa somatie? magdamaria magdamaria buna seara, am primit o somatie din partea unui executor judecatoresc, prin care mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa platesc in termen de o zi 4000 ron. ... (vezi toată discuția)