avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... co. neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

co. neefectuat

Buna ziua.
daca in 2009 nu am beneficiat de nici o zi din concediul de odihna, iar in 2010, mi-am luat 10 zile de concediu, e normal sa nu se scada din zilele alocate pe 2009.
in acest moment mi-am dat demisia, si nu vor sa imi plateasca zilele pe 2010 integral.
Cel mai recent răspuns: lefteriu_adrian , utilizator 10:42, 6 Iunie 2011
si daca nu au solicitat cest lucru ?

cand ai un client cu mai multe facturi iesite la plata, care se platesc? cele mai vechi sau cele mai noi?

se mai poate face ceva in acest moment?
raman cu banii pierduti si fara concediu neefectuat?
Nu vad ce nu intelegeti ... v-am explicat destul de clar ca legislatia prevede ca in cazul CO neefectuat compensarea in bani a acestuia se face numai la incetarea c.i.m.
Daca angajatorul refuza sa va plateasca CO neefectuat puteti sa sesizati ITM-ul si/sau sa-l dati in judecata. Puteti obtine compensarea in bani a CO neefectuat pe cel putin 3 ani de zile in urma...
va multumesc pt raspuns.
Imi puteti spune si ce lege prevede compensarea in bani a co neefectuat pe cel putin 3 ani in urma?
Art.283 alin.1 lit.c C.mun. care prevede termenul de prescriptie.
Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 3 ani de la data naşterii dreptului la acţiune, în situaţia în care obiectul conflictului individual de muncă constă în plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despăgubiri către salariat, precum şi în cazul răspunderii patrimoniale a salariaţilor faţă de angajator;
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna popescu marcela popescu marcela Buna ziua, Daca un angajat solicita desfacerea CIM de comun acord la data prezenta dar nu a efectuat concediului de odihna la nivelul anului 2008, acesta ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Adrian Frentiu Adrian Frentiu buna ziua va intreb,daca in anul 2009 nu am consumat toate zilele de concediu,pot beneficia de restul zilelor anul acesta s-au in cazul incetarii ... (vezi toată discuția)