avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partajarea bunurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partajarea bunurilor

buna ziua!am 4 ani de cand sunt divortat ,timp in care am locuit cu parintii.fosta sotie si cei doi copii au ramas sa locuiasca in casa care este cumparata in timpul casatoriei noastre.in ultimul timp a inceput sa faca modificari in casa-locuieste cu un alt barbat-si sa arunce din bunurile dobandite in comun.intrbarea mea este,daca pot solicita o inventariere a bunurilor,in momentul de fata,fara sa am angajat un avocat pt partaj.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:11, 20 Iulie 2008
daca n-ati facut partajul, singura cale ar fi sa-l faceti acum, astfel o puteti opri din "amenajari".
in mod cert ca instanta ii va atribui ei apartamentul, caci ea are si copii, dar dvs. veti primi sulta-despagubire.

av. vasilescu
Partajul se poate face si in conditiile L 192/2006 privind medierea,pe cale amiabila,prin mediere,fara stres,timp pierdut la instanta, costuri reduse,fara taxe de tibru platite la tribunal la valoarea bunului partajat daca partile nu accepta 50-50%,fara martori etc

Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la intretinerea copiilor, precum si orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(2) Intelegerea sotilor cu privire la desfacerea casatoriei si la rezolvarea aspectelor accesorii divortului se depune de catre parti la instanta competenta sa pronunte divortul.
Art. 65. - Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii sa nu contravina interesului superior al copilului, va incuraja parintii sa se concentreze in primul rand asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilitatii parintesti, separatia in fapt sau divortul sa nu impieteze asupra cresterii si dezvoltarii acestuia.

Intrati pe Google si dati pur si simplu Birou de mediator si o sa gasiti unul,cotactati mediatorul care in acelasi timp este si avocat,al carui birou l-ati identificat si o sa va dea detaliile acestei proceduri extrajudiciare.
Medierea este calea prima de rezolvare amiabila a unui litigiu si cea mai avantajoasa,oferind costuri reduse.
Succes
va multumesc,dar intrebarea era daca pot face acum si cum inventarierea bunurilor,daca nu am un avocat pt partaj?
Daca incheiati un proces verbal pe care il semneaza si ea se poate face inventarierea.
Puteti sa va si intelegeti ce bunuri mobile luati din casa si ce bunuri ii raman ei.
Prin comun acord puteti proceda asa cum am aratat mai sus, iar pe cele care nu va intelegeti urmeaza sa va judecati.

avocat Claudiu Lascoschi
eu cu fosta sotie nu putem comunica!si nu vreau nici un bun din casa cu exceptia sculelor mele(gen aprat de masura,surubelnite,chei,etc).am vrut doar sa ma inteleg cu ea in privinta apartamentului.eu intrebam daca fara a avea un avocat pt partaj,un executor judecatoresc poate sa faca inventarul bunurilor si deca aveti si o idee de cam cat ar costa!

Alte discuții în legătură

Partaj si divorț Anastasia1990 Anastasia1990 Buna sunt căsătorită de câteva luni și vreau să divorțez împreună suntem de 8 ani si înainte de căsătorie ne_am luat un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj intre soti avoovi avoovi Buna ziua De ceva timp sotia ma ameninta cu divortul, pe motiv ca nu ne mai intelegem. Avem un baiat de 16 ani pe care l-am crescut cu drag si care nu doreste ... (vezi toată discuția)