avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie pentru tractoare agricole ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie pentru tractoare agricole ?

Este necesara o asigurare de raspundere civila auto (RCA) pentru un tractor agricol , deci care circula ocazional pe drumul public doar pentru deplasarea la terenul agricol? Exista un text de lege care sa reglementeze expres acest aspect? In caz pozitiv care este textul legii ?
Cel mai recent răspuns: poena , utilizator 22:32, 18 Mai 2011
Necesara este (pentru proprietar) dar nu si obligatorie, daca tractorul nu este inmatriculat.In caz de dauna provocata prin accident de circulatie auto, raspunderea delictuala este a proprietarului/conducatorului tractorului.Se poate insa, incheia o polita facultativa pentru asigurarea de raspundere civila valabila, numai pe traseul de circulatie pentru care exista solicitare/aprobare de acces (remiza-tarlalele de lucru)
Veti gasi diferite oferte la asiguratori, cum ar fi:
Polita acopera raspunderea civila delictuala (conform normelor legale) ce revine Asiguratului pentru daune materiale cauzate tertilor din exercitarea activitatilor specifice declarate a se desfasura la locatia nominalizata în polita.
Multumesc mult!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea incheierii r.c.a. NELUL NELUL Proprietarul unui utilaj agricol (tractor, remorca) neinmatriculat este obligat sa ii incheie asigurare R.C.A.? Daca nu, cine si cum plateste pentru ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma, va rog, sunt total dezorientat.. midnight_poison midnight_poison Buna ziua! Numele meu este Cristian si am o multime de intrebari la care nu am primit nici un raspuns clar. In octombrie 2007 am fost victima unui accident ... (vezi toată discuția)
Accident auto robert9999 robert9999 Buna ziua. Am facut un accident auto, asigurarea o am valabila. Au fost 2 autovehicule, una avariata mai usor, una mai tare. Proprietarul uneia dintre ele a ... (vezi toată discuția)