avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto

Buna ziua. Am facut un accident auto, asigurarea o am valabila. Au fost 2 autovehicule, una avariata mai usor, una mai tare. Proprietarul uneia dintre ele a chemat politia. Politia a constatat accidentul. A ramas sa se duca proprietarii autovehiculelor accidentate la politie sa le dea actele necesare pentru reparatie pe baza asigurarii (nu ma pricep la chestiile asta, nu am mai patit niciodata). Cand m-am intors la locul accidentului sa iau masina, unul din proprietari mi-a zis ca masina lui e dauna totala, ca i s-a mutat motorul si alte chestii. Mi-a zis ori sa-i cumpar masina la pretul ei in stare buna, ori ma da in judecata. E ok ce face el? Ma gandesc ca masina se poate face, iar el incearca sa iasa mai bine. Nu trebuie sa constate cineva daunele? Sau el poate sa alege sa nu se mai constate si sa faca de capul lui? Mai am vreo obligatie fata de unul din ei? Pot sa-mi vad de treaba mea sau sa ma astept sa ma trezesc cu ei pe cap?
Cel mai recent răspuns: Diana Cioroiu , Avocat 17:07, 15 Ianuarie 2018
Contactează asigurătorul tău RCA și te va rezolva. Te poate asista și brokerul prin care ai făcut polița. Succes!
Stati foarte linistit! Aveati asigurare RCA valabila la data producerii evenimentului rutier, este in regula. Dvs. trebuie doar sa va incunostiintati propriul asigurator RCA despre producerea evenimentului si daca eventual despagubiti dvs. partile prejudiciate. Fata de pagubiti nu aveti nicio obligatie, asiguratorul dvs. RCA raspunde singur pentru prejudiciile cauzate tertilor prin evenimente rutiere din culpa exclusiva a dvs sau din culpa comuna. Proprietarii autoturismelor accidentate de dvs. vor merge la asiguratorul dvs. RCA, vor Notifica/Aviza dauna, vor deschide dosar de dauna in baza pv de la Politie, asiguratorul va proceda in termen de 3 zile la Constatarea pagubelor auto, pagubitii vor completa o cerere de despagubire, vor astepta oferta, o vor accepta sau nu si i se vor vira banii sau nu. Au si calea Instantei, unde dvs. veti putea fi citat in calitate de intervenient fortat(aveti un interes in cauza, eventuala schimbare a vinovatiei), insa numai Societatea de asigurare RCA raspunde in baza contractului de raspundere delictuala pentru acele prejudicii, aceasta fiind obligata la plata. Dvs. aveti posibilitatea contestarii in termen de 15 zile a pv incheiat de Politie, in situatia in care va puteti dovedi nevinovatia
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Diana Cioroiu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)
Rca expirat Ghiulya Ghiulya Buna ziua Am avut un accident cu masina saptamana trecuta, m-am tamponat cu o alta,fara sa rezulte victime ci doar ne-am avariat masinile amandoi. Am fost de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala prin accident rutier. polita asigurare Mihaela Enache Mihaela Enache in noiembrie 2009 s-a produs un accident rutier. soferul a fost scos de sub urmarire penala pt vatamarea corporala a unui biciclist, retinandu-se culpa ... (vezi toată discuția)