avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocare cont bancar de catre fisc
Discuție deschisă în Executare silită

Blocare cont bancar de catre fisc

Buna seara,

Am un diferend cu casa de asigurari de sanatate,in sensul ca mi-au constituit abuziv un titlu de creanta,cu toate ca C.N.A.S a apreciat intr-o adresa scrisa expediata atat catre mine cat si catre respectiva casa de asigurari,ca respectivul titlu nu respecta prevederile legale.Cu toate acestea,casa de asigurari mi-a deschis dosar de executare anuntandu-ma sa achit pretinsul debit sau executarea va continua.
Am actionat in judecata casa de asigurari,solicitand anularea titlului executoriu si suspendarea executarii pana la finalizarea litigiului.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac in eventualitatea ca imi va fi blocat contul bancar de catre fisc? Daca scot un certificat de grefa de la judecatorie care atesta litigiul se deblocheaza contul?Sau nu se deblocheaza pana cand nu se pronunta judecatorul pe exceptie,respectiv suspendarea executarii silite pana la solutionarea litigiului?Vad ca blocarea conturilor persoanelor fizice de catre fisc a devenit un fapt curent,care are o evolutie rapida.Banuiesc ca fiscul obtine rapid date despre debitor de la banci,prin intermediul Bancii Nationale,nu ca in cazul unei persoane particulare care trebuie sa apeleze la un executor,acesta trimitand adrese de infiintarea popririi la toate bancile,pana nimereste banca la care are debitorul cont,aceasta operatie durand cca.6 luni.
Suma in chestiune nu este mare,dar este o problema de principiu pentru mine: Nu doresc sa ma las spoliat de o suma pretinsa ilegal,casa de asigurari avand ca unic argument cupiditatea.Ce ar fi de facut in aceasta situatie?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:29, 18 Mai 2011
puteti solicita suspendarea executarii silite dar asta nu va insemna deblocarea contului ci doar faptul ca banii blocati in contul dvs nu vor fi virati creditorului pina la solutionarea contestatiei la executare. In schimb, nici dvs nu puteti sa utilizati acea suma de bani.
Va fi blocata numai suma in chestiune din cont sau toata suma detinuta in cont?
legal, numai suma aflata in titlul executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie titlu executoriu Artigas Artigas Va salut, In urma unei dispute cu casa de asigurari de sanatate cu privire la anumite sume pe care aceasta mi le-a pretins ilegal(incalcand hotararea C.N.A.S ... (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi asupra tuturor sumelor de bani detinute cu orice titlu. Artigas Artigas Va salut, Am un conflict cu casa de asigurari de sanatate,in sensul ca aceasta pretinde abuziv sa-i achit o suma de bani,pentru o perioada in care nu am ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva cont bancar-implicatii si solutii Artigas Artigas Va salut, In urma unui conflict cu casa de asigurari de sanatate,aceasta mi-a constituit ilegal un titlu de creanta,cu toate ca C.N.A.S a stabilit ca nu ... (vezi toată discuția)