avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa master si contract de colaborare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa master si contract de colaborare

Buna Seara! Am si eu o rugaminte, daca ma puteti lamuri. sunt in ultimul an la master si de 3 luni de zile lucrez cu contract de colaborare. in septembrie cand dau disertatia pot sa-mi fac dosar pentru acordarea indemnizatiei de somaj? multumesc!
Cel mai recent răspuns: danatmd , utilizator 20:12, 24 Mai 2011
1. Legea 76/2002 spune ca somerii proveniti din absolventi beneficiazã de indemnizaţii de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul;
b) nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii.

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art.15...
(2) Prin activitãţi autorizate potrivit legii se înţelege activitãţile economice desfãşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

3. De aici ar reiesi ca venitul din contract de colaborare nu este un venit provenit dintr-o activitate autorizata potrivit legii.
4. Dar e bine sa mergeti direct la Agentia de Somaj sa va lamureasca.
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj VeroRAM VeroRAM Buna seara Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire legata de somaj . Deocamdata sunt in somaj . Daca inchei un contract de munca part-time (4 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Contractul de colaborare poate afecta somajul? flavius_marian flavius_marian Mentionez ca de beneficiez de ajutor de somaj. Momentan am primit oferta din partea unei firme de mistery shopper sa inchei un contract de colaborare cu ei. De ... (vezi toată discuția)
Somer si presedinte de asociatie? flori.m flori.m buna ziua, ma puteti ajuta? Mi-am depus actele la somaj in urma cu doua saptamani. Ieri am fost aleasa presedinta asociatiei de locatari si vor sa imi faca un ... (vezi toată discuția)