avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... contract inchiriere cu firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

contract inchiriere cu firma in insolventa

suntem societate comerciala in anul 2010 am inchiriat un spatiu de la o societate care a intrat in insolventa , desi am respectat toti termeni fixati in acel contract ,firma care se ocupa de lichidare a facut o notificare catre noi si prin care propune modificarea chiriei la un pret dublu fata de cel stabilit in contractul initial .Una dintre clauzele din acest contract permite renegociere chiriei " fie ca se mentine pretul de ...lei/mp, fie ca se mareste , in functie de situatia economica a tarii ". am citat din actul aditional nr.1 din ianuarie 2011, solicitat de locator .
INTREBARE :Poate ca aceasta firma de insolventa cat si propietarul cladiri sa modifice pretul chiriei stabilit prim contract?
acest contract a stat la baza altor contracte facute de catre societatea noastra cu diferiti parteneri ,cat si in acordarea unei linii de credit?
cu stima ANNA
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 05:51, 19 Mai 2011
Raspunsul este DA
Art. 91. - Faptul că un proprietar al unui imobil închiriat este debitor în prezenta procedură nu va desfiinţa contractul de închiriere, în afară de cazul în care chiria nu este inferioară chiriei practicate pe piaţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie majorari oti oti fiscal este vreo problema daca mi se micsoreaza si majoreaza chiria pt acelasi imobil intr-un an de zile de 3 ori ? Adica prin act aditional se va ... (vezi toată discuția)
Model de acord cris2279 cris2279 Firma X inchiriaza de la firma Y un apartament; pentru a-l folosi in scopuri de stabilire a sediului social (pentru o alta firma decat X) are nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Conditii inchiriere spatii tavi30 tavi30 Firma A detine in copropietate cu o alta firma I un teren de 2050 mp(9/10 din teren propietatea firmei A iar 1/10 detine firma I ) Pe acest teren firma I a ... (vezi toată discuția)