avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chirie majorari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chirie majorari

fiscal este vreo problema daca mi se micsoreaza si majoreaza chiria pt acelasi imobil intr-un an de zile de 3 ori ?
Adica prin act aditional se va plati 10000 de euro/luna incepand cu februarie 2009 si 20000/luna din martie2009 ? Este vorba de o renegociere a pretului chiriei urmata de modificarea pretului (care era de 30 000 euro /luna), motivata de dorinta proprietarului de a nu pierde chiriasul fiind vorba de o proprietate extinsa cu multe anexe si cladiri industriale greu de inchiriat .
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 15:07, 20 Ianuarie 2009
Actul aditional trebuie inregistrat la administratia financiara. Fiscal, obligatia in incumba proprietarului nu dvs.
Pentru dvs., acest act aditional justifica cheltuielile in contabilitate.
Va referiti la ceva anume?

Av. Cermak Iuliana
Nu vad o problema in acest sens, contractul este legea partilor si acestea pot stabili clauzele dupa cum doresc. De altfel, si din punct de vedere al afacerii este justificata modificarea, avand in vedere perioada de criza care afecteaza foarte multe domenii ale economiei - in plus, anumite activitati economice se caracterizeaza printr-o evolutie diferita de la un sezon la altul ( de exemplu constructiile, agricultura), astfel ca este logic ca o astfel de firma sa aiba perioade cu incasari mai putine, in decursul carora sa caute sa isi reduca din cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere cu firma in insolventa annacicero annacicero suntem societate comerciala in anul 2010 am inchiriat un spatiu de la o societate care a intrat in insolventa , desi am respectat toti termeni fixati in ... (vezi toată discuția)
Contr.vanzare cu pret derizoriu dedea dedea Buna ziua. Am si eu o problema: Un cunoscut a facut act de vanzare cumparare cu uzufruct. Pe contract scrie suma de 8000 euro, contractul fiind facut in 2005, ... (vezi toată discuția)
Act aditional la antecontract- modificare pret apartament ContSters80242 ContSters80242 Buna ziua, as dori va rog frumos sa imi raspundeti in legatura cu urm. probleme : -am facut un antecontract pt un apartament in bloc nou anul trecut , ... (vezi toată discuția)