avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis

Am o mare dilema, astazi 09.07. am fost oprit pe Sos Stefan cel Mare de catre un politist pe un scuter deoarece nu am acordat prioritate de trecere la un pieton, in momentul in care am virat la dreapta venind de pe strada unde se afla spitalul colentina, nu stiu cum se numeste strada. Mentionez faptul ca pietonul aflat in traversare se afla pe celalalt sens de circulatie, deci nu eram nevoit sa ii cedez trecerea. I-am spus politistului ca nu recunosc aceasta fapta si i-am explicat de ce, dar nu am avut cu cine ma intelege. Neavand actele la mine am mers la sectia 6 politie. Dupa ce a completat procesul verbal, a fost oprit din senin un conducator auto pentru a fi martor la cele intamplate, desi trecerea de pietoni se afla pe stefan cel mare. Ma intrebat daca doresc sa semnez i-am spus ca nu, apoi a inceput sa imi bage in fata procesul verbal spunandu-mi ca daca nu il semnez nu o sa pot depune permisul la Udristei, am refuzat sa semnez, i-am cerut sa citesc procesul verbal, iar in momentul acela sa enervat spunandu-mi ca daca nu il semnez de ce vreau sa il citesc, sa enervat injurand munca pe care o presteaza, destul de obscen cu mine de fata si a plecat. Eu nu am primit nicio copie dupa nici unul dintre procese. Automat nu am cum sa platesc amenda si nici cum sa depun permisul la politie. Ce ma sfatuti sa fac? Cu stima, Bogdan Stanulescu
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:56, 19 Iulie 2008
Foarte probabil ca acel proces verbal sa fie comunicat prin posta. Daca se va intampla asa, aveti la dispozitie 15 zile pentru a-l contesta la judecatorie. In contestatie veti face referire la modalitatea in care ati fost sanctionat si va veti sustine nevinovatia. Militienii...
Art. 135. - Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:

h) pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

Cred ca aceasta prevedere regulamentara iti va fi de folos.

Probabil procesul verbal il vei primi prin posta. Contestatia se depune in termen de 15 zile la Judecatoria sectorului in care se afla locul faptei.

Succes!!!
Mai mult ca sigur veţi primi prin poştă procesul verbal de contravenţie.
Aveţi posibilitatea de a-l contesta în termen de 15 de zile de la data când aţi luat la cunoştinţă de existenţa acestuia, adică, în termen de 15 de la data poştei la Judecătoria aflată pe raza teritorială a locului petrecerii evenimentului.
Deasemenea, dacă vreţi să vă dovediţi nevinovăţia şi aveţi nevoie de permisul de conducere, nu îl depuneţi la poliţie.
Veţi scoate un certificat de grefă de la instanţa unde vă veţi judeca şi îl depuneţi la Poliţia Rutieră a cărui agent v a sancţionat.
După ce se va finaliza dosarul, dacă veţi caştiga vă păstraţi permisul, iar dacă veţi pierde, după rămânerea definitivă şi irevocabilă a soluţiilor sunteţi obligat ca în termen de 15 zile să depuneţi permisul la Poliţia Rutieră.
Baftă!
va multumesc mult pentru sfaturi, problema ar fi urmatoarea, eu ar trebui sa depun in 5 zile permisul, 5 zile din cele 15 zile in care mai pot conduce masina, dar daca in aceste 5 zile nu vine procesul verbal, iar eu nu depun permisul si ma opreste vreun militian, teoretic permisul este suspendat. Credeti ca ar fi in regula sa astept procesul verbal chiar si o luna fara sa depun permisul, iar dupa ce intru in posesia PV sa depun contestatia? Cu stima Bogdan Stanulescu
Ideea este următoarea, aveti primit dovada pt a circula?
Dacă nu aveţi dovada şi nu v-a fost comunicat pvc atunci puteti circula liniştit.Însă daca aveţi dovada trebuie să vă încadraţi în termenul ce este trecut în ea, altfel riscaţi să fiţi prins in trafic fără permis.
Dacă aveţi dovada şi se apropie finalul valabilităţii acesteia dar pvc nu v-a sosit prin postă, trebuie să mergeţi la poliţia rutieră să vă interesaţi dacă v-au comunicat pvc-ul sau să îl ridicaţi de la ei.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis conducere cricu cricu Buna seara, Ma numesc Nicu si mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o perioada de 30 zile pentru neacordarea de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pentru recuperarea permisului Madeleine1 Madeleine1 Buna ziua, Am o mare rugaminte daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la procesul de recuperare a permisului de conducere. Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Citatie serviciul politiei rutiere luckas luckas in urma unei citatii primita an posta de la Serviciul Politiei Rutiere,m-am prezentat la sectia de Politie pentru lamuriri referitoare la citatie.Organele de ... (vezi toată discuția)