avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala pentru recuperarea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala pentru recuperarea permisului

Buna ziua,

Am o mare rugaminte daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la procesul de recuperare a permisului de conducere. Pe scurt astazi de dimineata am fost oprita de un echipaj de politie, iar agentul sustinea ca nu am dat prioritate unui pieton aflat pe trecere. Mentionez ca mi s-a adresat destul de agresiv si l-am intrebat de ce nu m-a orpit langa trecere pt ca era in spatele meu ca sa avem si un martor. Mentionez ca nu era nici un pieton pe trecere, circulam cu viteza regulamentare, aveam centura, nu vorbeam la telefon si nu avea nici un motiv sa ma opreasca. A spus ca pietonul avea piciorul pe trecere si eu nu am oprit.
Nu am vrut sa semnez declaratia pt ca este o incalcare a drepturilor mele sa fiu acuzata fara motiv si am mers la Judecatoria sectorului 6 unde am depus contestatie impotriva amenzii si a suspendarii permisului. Termenul pt judecata s-a stabilit in iunie. Intrebarea mea este: trebuie sa platesc oricum amenda si sa-mi recuperez banii ulterior? sau astept judecarea dosarului inainte de a plati. A doua intrebare este…e nevoie sa-mi iau avocat? pot fi acuzata in lipsa martorilor (pt ca politistul a refuzat sa ne intoarcem sa cerem declaratia asa zisului trecator, care din punctul meu de vedere nu exista, si voia doar sa-si rotunjeasca veniturile inainte de Paste). Stiti cumva cum s-au solutionat cazuri similare in care nu existau martori si era doar cuvantul politistului impotriva cuvantului reclamatului?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Cel mai recent răspuns: cornelv , utilizator 15:04, 18 Martie 2011
Eu am avut un dosar similar si a avut castig de cauza.
Clienta mea n-a platit amenda.
E important daca sunt mentionate obiectiunile dvs in proces-verbal.
Fara martori si fara o reclamatie din partea asa zisului pieton va fi foarte greu pt. d-l politist sa dovedeasca ceva. Intrbarea mea este daca dv. aveti martori ca l-ati rugat sa mergeti inapoi la locul faptei, ca atunci era mai simplu. Daca pe PV de contraventie ati scris ca depuneti contestatie, din cate stiu eu se suspenda plata, pana la emiterea unei hotarari judecatoresti. E bine sa mai intrebati un jurist.
Tinand cont ca ati contestat PVC in instanta,pana la solutionarea ei nu aveti obligatia de a plati amenda.
E de preferat sa va angajati un avocat(puteti cere cheltuielile de judecata instantei-contravaloarea prestatiei avocatului),deoarece dumneavoastra va veti apara mai greu decat daca l-ati angaja.Mergeti inainte de primul termen in sala ,cand sunt pe rol cauze asemanatoare cu cea a dumneavoastra si observati prestatiile avocatilor.Imposibil sa nu ,,va sara in ochi'' cineva care sa va reprezinte.
Mult succes!
Pentru a va proteja sursele financire,este de preferat sa achitati in termen 1/2 din amenda
In constestatia impotriva PV solicitati instantei in cerere accesorie ca prin hotarare sa dispuna recuperarea amenzii achitate
Daca nu stapiniti dispozitiile in domeniu,pentru solutie favorabila se impune angajare aparator
Personal m-am confruntat cu o speta similara ,solutionata favorabil mie, dupa 5 ani
Mult succes
Va multumesc frumos pentru sfaturi, din nefericire nu am un martor, eram singura in masina :( . ma gandesc serios sa angajez totusi un avocat care sa ma reprezinte pentru ca nu am studii in domeniu si nu cred ca as putea sa imi sustin cauza in instanta in termenii specifici.
acum ma straduiesc sa obtin certificatul de grefa ca sa pot merge cu el sa-mi ridic permisul pe perioada pana la solutionarea litigiului.
va multumesc pentru incurajari, sper ca mai exista si dreptate in tara asta nu doar politisti corupti care vor sa-si rotunjeasca veniturile pe spinarea cetateanului care plateste taxe,impozite, amenzi daca e cazul si tot nu e de ajuns.

Alte discuții în legătură

Suspendare permis ContSters61466 ContSters61466 Am o mare dilema, astazi 09.07. am fost oprit pe Sos Stefan cel Mare de catre un politist pe un scuter deoarece nu am acordat prioritate de trecere la un ... (vezi toată discuția)
Nu am primit procesul verbal Rundmc Rundmc Buna ziua Am depasit masina de politie pe trecerea de pietoni. Am fost oprit de catre agent care a fost singur in masina . Mi-a fost suspendat permisul ... (vezi toată discuția)
Amenda cu retinere permis 30 de zile pentru ”neacordarea prioritatii pietonilor” cristisavu cristisavu Astazi, veneam acasa pe Pantelimon circuland cu viteza regulamentara. In spatele meu la o distanta de vreo 300 de m mergea o masina de politie. Vazusem masina ... (vezi toată discuția)