avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare patent (inventie)
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare patent (inventie)

Buna ziua!

Ma intereseaza ce legi guverneaza inregistrarea unui medicament. Cineva a mostenit o reteta de unguent, acesta vindeca anumite probleme cutanate. Va rog sa-mi spuneti daca stiti ce trebuie sa faca pentru a o inregistra.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raduhanta , utilizator 23:16, 19 Mai 2011
Adreati-va Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci.(O S I M ).
Inregistrarea unei cereri de brevet la OSIM pentru un medicament nu se deosebeste de inregistrarea altor solutii tehnice, respectiv va trebui sa cititi cu atentie Legea 64/91, republicata in Monitorul Oficial nr. 541 din 8 august 2007(art.14, 17,18 si 19) si Regulamentul de aplicare a acestei legi publicat in Monitorul Oficial partea I nr.456/18.06.2008(art.4, 14, 15,16, 18,20,21, 26). Aceasta legislatie o veti gasi la linkul:[ link extern ] .
La linkul: [ link extern ] .
Pentru a va fi mai usor sa redactati descrierea de brevet pentru un unguent terapeutic puteti sa luati ca model brevetele din baza electronica a OSIM la adresa: [ link extern ] .
Va doresc succes
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
Mioara Radulescu, Consultant proprietate industriala
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brevetare produs sebastain sebastain ma intereseaza ce demersuri trebuie sa fac daca am o idee revolutionara si pe care vreau sa o brevetez vreau sa am drept de autor asupra ei si unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Lntrebare inregistrare inventie ARKzad ARKzad cum si unde poate fi inregistrata o inventie sau descoperire (vezi toată discuția)
Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)