Am tot citit pe forum de diferite cazuri si necazuri cu bancile
Am 2 credite de nevoi personale la 2 banci din 2008 , am platit pana in 2009 ratele regulat dupa care am platit doar cand am avut ceva bani , mentionez ca eu nu mai am niciun venit din 2009 cand mi s-a terminat indemnizatia de 600 de lei ptr cresterea copilului. De atunci n-am mai avut niciun venit si nici de munca n-am mai gasit. Mentionez ca n-am casa , am doar un amarat de Oltcit pe numele meu dar care de 4 ani nu mai este functional sta in curte la cineva. in rest n-am decat hainele de pe mine si cam atat , ce este in casa este pe numele mamei melesau a sotului meu ( suntem de 3 ani casatoriti- bunurile sunt luate numai de el inainte de casatorie) si oricum vrem sa divortam.
Tot am avut probleme , cu telefoane la orice ora din partea recuperatorilor , cu venit la usa , cu amenintari cu executare silita.
Am incercat sa le explic ca n-am niciun venit , dar vor neaparat sa semnez o hartie de angajament prin care sa zic ca le voi achita ratele 4-6 luni o suma mai mica de ex 200 de lei dupa care cel putin 800lei/luna .Dar cum pot sa semnez asa ceva cand eu traiesc din 250 de lei dati de tatal copilului meu ca pensie si din pensia bunicii mele de 400 de lei de care am eu grija.
Azi mi-a lasat bileel pus in usa ca dosarul meu s-a dus la executorul judecatoresc si voi avea parte de executare silita.
ce pot face in situatia asta?
va multumesc!
Ce puteti face decat sa ii ignorati?
Va recomand sa nu semnati nimic, daca nu aveti bunuri pe numele dvs. nu au ce sa execute silit. Daca nici cu sotul nu aveti bunuri comune, nici macar bunuri mobile, cu atat mai bine.
Nu va lasati intimidata, asta e situatia.
este foarte bine ca nu ai dat curs cererilor recuperatorilor care lucreaza in afara legii.
singurii care pot sa face ceva pentru recuperarea sumelor pe care le datorezi sunt organele de executare abilitate de lege: executori bancari, i.f.n. sau judecatoresti.
daca dosarula ajuns la unul din aceste organe de executare probabil ca in cadrul executarii silite acestia vor constata starea ta de insolvabilitate (dace ceea ce ai scris corespunde realitatii adica nu detii bunui si nu realizezi venituri).
asta e. mai pierd si bancile.
Va multumesc mult ptr sfaturi si ca mi-ati raspuns la problema pusa si mi-ati mai dat putin curaj!
Da ,nu realizez niciun venit , nu am cum , am o batrana de 90 de ani de care am grija ( bunica mea) si o fetita de 3 ani. ca sa merg la munca trebuie neaparat sa gasesc pe cineva sa stea cu bunica si fetita la o gradinita , am incercat dar ce castigam intr-o luna nu-mi ajungea sa platesc om sa stea cu batrana si gradinita fetei plus ca trebuia sa fac naveta( fostul servici unde trebuia sa ma intorc dupa cic). eu locuiesc in casa cu tatal meu vitreg si fratele meu care e cu handicap , mama a decedat intre timp- nu am niciun act pe nimic, casa sau bunuri sunt doar ale lor!eu ma descurc din veniturile care vi le-am zis
, plus ca mai merg din cand in cand noaptea si mai fac curat pe la niste birouri si de acolo iau ocazional la 2-3 luni 100sau 200 lei , depinde de cate ori ma cheama in perioada respectiva , dar nu am niciun contract semnat cu respectiva firma!
Va multumesc mult!
ps: daca se ajunge la executare silita cum se procedeaza , ce trebuie sa fac?