avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie la o societate de distributie produse cosmetice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie la o societate de distributie produse cosmetice

buna ziua.am o datorie de mai bine o jumatate de an la avon in valoare de 600 lei pe care nu am ahitat-o si nici nu am de gand.acum cei de la firma de recuperare m-au sunat si mi-au spus k avon si-a retras dosaru de la ei.in cazul in care avon inainteaza in instanta si apoi face o executare silita eu nu detin niciun bun.dupa 3 ani cand se prescrie datoria mai este valabila executarea silita sau se anuleaza aceasta executare?va multumesc
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 12:07, 27 Decembrie 2009
Daca se prescrie datoria nu mai pot face executare silita .
In situatia in care Avon obtine executarea silita , daca timp de trei ani nu executa silit nimic , executarea silita este prescrisa .
Nu aveti bunuri.... dar nu aveti nici un venit, gen salariu?
Si inca ceva, daca va trimit somatii, acestea intrerup cursul prescriptiei si de la data ultimei somatii incepe sa curga un nou termen de prescriptie de 3 ani....asa ca, nu ar fi rau sa platiti de buna voie, pentru ca daca vor ei tot va executa silit intr-o zi si este posibil sa platiti si penalizari.
in legatura cu datoria la avon la executarea silita asa cum v-am mai spus nu am niciun bun pe numele meu poate sa imi faca executare pe bunurilor mobile din locuinta casa este pe numele bunicii.va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Decembrie 2009
razvan22, utilizator
poate numai daca bunica nu are facturi si chitante sa dovedeasca ca toate bunurile din casa ii apartin :">

va poate pune poprire pe salariu, sau alte venituri pe care le realizati in baza contractelor de colaborare sau conventii civile de exemplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar neplatit!!! bgrs81 bgrs81 Buna ziua.Am tot consultat internetul si cam toata lumea spune acelasi lucru , nu stiu ce sa fac daca ma poate ajuta cineva. Povestea mea incepe asa...in anul ... (vezi toată discuția)
Somatie pentru credit din 2007 alina01989 alina01989 Buna ziua. Va rog sa ma jutati cu un sfat. Am nevoie de avocat sau nu? povestea mea: sotul meu a facut un credit la BCR in anul 2007 in val de aprox ... (vezi toată discuția)
Retea de persoane faceau credite false romeo_sms romeo_sms buna ziua, am o intrebare la doreste sa ma ajute:mama sta in casa tatalui sau care a decedat acum 3 ani.poate fi ea executata silit pentru un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)