avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se procedeaza in cazul repararii acoperisului de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se procedeaza in cazul repararii acoperisului de bloc????? stie cineva????

va salut si as vrea si eu o lamurire cu privire la cum se procedeaza pentru reparatia acoperisului de bloc pentru ca domnul administrator nu a anuntat nici un locatar , nu s-a facut sedinta , nu s-au strans semnaturi, nu a facut un studiu sa prezinte mai multe oferte locatarilor , in schimb ne-am trezit la avizier ca la intretinere trebuie sa platim reparatia acoperisului , asa cu japca . va rog frumos sa ma ajutati in legatura cu acesta imensa ne
Cel mai recent răspuns: ionutosho , utilizator 01:04, 19 Mai 2011
Logiga dv spune ca daca postati acceasi intrebare de mai multe ori in forum o sa va ajute sa aflati mai repede raspunsul corect dar nu este asa nu?

Din pacate pentru dv nu este asa cum spuneti dv.
Legea nu este asa intrepretativa cum spuneti dumneavoastra.Dumneavoastra recunoasteti ca nu stiti ce este aceea o adunare generala si cine face parte din ea.
Ca sa va mai dumiriti trebuie intai sa vedeti daca sunteti asociatie de locatari sau proprietari.Apoi sa vedeti cine face parte din acea asociatie o scara, mai multe scari , blocuri intregi etc.Apoi intrebati vecini daca exista un presedinte si merge-ti si discutati cu acesta.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
w_v_w_v, utilizator
o intrebare nu este intrebare daca nu are semnul ???? la sfarsitul acesteia din aceasta cauza am si repetat postarea vi se pare logic si gramatical????
w_v_w_v a scris:

Zau !!
Unde zice ca trebuie obligatoriu sa se stie pretul dinainte?

Daca s-a constat ca trebuie facuta lucrarea pana gasim citeva oferte si ce trebuie facut mai bine ne apucam sa stangem bani.

Apreciez ca rolul discutiei este emiterea unor opinii pertinente si nu initierea de dispute
Este obligatoriu ca anterior demararii unei executii de reparatii parti comune proprietarii sa fie informati concret referitor la suma estimativa ce urmeaza a fi obligati sa o achite.
Tocmai din acest punct de vedere legiutorul a prevazut art 37 din L nr 230/2007
Pentru lucrarile privind proprietatea comuna,administratorul ,tinand seama de pret,durata de executie si calitate,supune spre analiza ,selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele ,in vederea executarii lucrarilor conform legislatiei in vigoare

Va comunic din experienta activitatii in asociatia de proprietari ca daca lucrarea de reparatie terasa imobil nu detine anumite formalitati legale,inclusiv instanta de judecata respinge actiunea asociatiei de proprietari de obligare a proprietarilor la plata contravalorii lucrarii
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
goe_07, utilizator
sunt convins ca asa a spus legiuitorul ca administratorul este obligat prin lege si este responsabilitatea lui de buna functionare a imobilului , dar legiuitorul nu cred ca a spus ca administratorul sa faca fara sa se consulte cu beneficiarii lucrarii , nu cred ca are puterea de a lua decizii de capul lui . nu credeti??
@goe_07
Apreciez ca rolul discutiei este emiterea unor opinii pertinente

Pai unde e opinia dv pertinenta???

@goe07
Lucrarea de reparatie terasa ,datorita pretului de cost apreciabil,obligatoriu trebuie sa fie cunoscuta anterior executarii de catre proprietari

Si v-am intrebt unde scrie ca trebuie obligatoriu sa fie cunoscuta de proprietari.
Administratorul trebuie sa selecteze citeva oferte in functie de pret, durata de timp si calitate si sa le dea spre analiza comitetului .Asadar dupa cum am spus mai sus

w_v_w_v
Evident ca la un moment dat in comitet se vor prezenta mai multe oferte

dar in nici un caz nu
@goe_07
Lucrarea de reparatie terasa ,datorita pretului de cost apreciabil,obligatoriu trebuie sa fie cunoscuta anterior executarii de catre proprietari

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul repararii acoperisului de bloc ionutosho ionutosho va salut si as vrea si eu o lamurire cu privire la cum se procedeaza pentru reparatia acoperisului de bloc pentru ca domnul administrator nu a anuntat nici un ... (vezi toată discuția)
Terasa reparata de locatarii ultimului etaj alexberi alexberi Este normal ca doar locatarii ultimului etaj sa plateasca repararea terasei? M-am mutat la ultimul etaj al unui bloc cu asociatie de locatari. ... (vezi toată discuția)
Actionare in judecata asociatia de proprietari-reparatii acoperis AndreiCalin1982 AndreiCalin1982 Buna, va scriu in legatura cu o problema cu asociatia de locatari. Locuiesc la etajul 4 iar acoperisul este stricat,pur si simplu izolatia este rupta de pe ... (vezi toată discuția)