avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DESFIINTARE ACT ,LIPSA DISCERNAMANT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DESFIINTARE ACT ,LIPSA DISCERNAMANT

Va salut.
Am o intrebare: stie cineva daca insotitorul unei persoane cu handicap psihic este obligat sa raspunda de faptele bolnavului pe motiv ca nu la supravegheat suficient?DACA EXISTA VREO LEGE CE REGLEMENTEAZA ASTFEL DE SITUATII?
Si inca ceva , cum poate ca un bolnav psihic sa-si dea seama dupa vreo 2 luni ca a semnat un act , si ca nu a avut discernamant la semnare , cere singur in instanta desfiintarea actului, intanta o acorda, actul nu este facut in defavoarea lui avand castiguri materiale, dar rudele l-au manipulat sa faca asta .... adica cum poate un bolnav psihic sa recunoasaca ca este bolnav psihic si sa spuna:am fost nebun cand am semnat acu sunt sanatos si cer anularea actului"
Persoana in cauza a mai fost si profesor pana a iesit la pensie in urma cu vreo 4 ani ,iar la doi ani semneaza un act,aducand si o singura adeverinta medicala cum ca este bolnav psihic deci nu a avut discernamant , adeverinta cu internarea lui in spitalul de neuropsihiatrie 3 saptamani , externat cu starea ameliorata , cu insotitor , apoi la vreo 10 zile renunta din propria initiativa la el pe motiv ca si-a luat tratamentul prescris si si-a reveni, semneaza un act juridic, revine asupra lui dupa doua luni pe motiv ca sa razgandit,tertul cu care a facut actul refuza asa ceva , el ,bolnavul,incepe proces, si convinge intanta ca nu a avut discernamant , iar la baza stau marturia verisorei lui , a unui martor ,(care nu are vreo cunostinta in cauza sustinand ca bolnavul iar fi spus ca ii pare rau de ce a facut nu ca nu stie) si 2 scrisori de la medicina legala in care se specifica clar ca nu se pot pronunta asupra lipsei discernamantului bolnavului,
Rog un expert sa ma asculte.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: geobotosani , utilizator 12:44, 19 Mai 2011
daca mai sunteti in termen ptr. a exercita o cale de atac, faceti acest lucru; dar apelati la un avocat ptr. a formula motivele.
avocat Cristina Popescu
Va multumesc de atentia acordata.
Acum sa judecat si recursul facut de tert , cu acelasi rezultat si fara alte motive aduse.
Hotararea este aceeasi , dar inca nu este redactata , mentionez ca a ramas in pronuntare la data de 13 martie, si la 15 martie s-a pronuntat, de atunci asteptam redactarea care cred ca poate sa fie chiar si la 1 an de zile ,am inteles ....!!!!
Mai precizez ca am cerute expertize de la socolo pe care instanta nu lea dat curs considerand ca nu este necesar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament de catre persoana cu probleme neuropsihice mnmgfd mnmgfd O persoana cu certificat de la neuropsihiatrie, care primeste pensie de insotitor, are dreptul sa semneze in cazul in care doreste sa-si vanda aparamentul sau ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau pierdere? simonetta_teo simonetta_teo mama si fratele ei au o mostenire dupa parinti ,dar dupa moartea lor ei nu au facut succesiunea fiindca nu vrut mama (fiind bolnava psihic) ,ea l-a dat in ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am 65 de ani,nu am avut probleme psihice. vreau ... adrian1@1 adrian1@1 Bună seara! Am 65 de ani,nu am avut probleme psihice. Vreau să vând o proprietate și notarul îmi cere pe lângă ... (vezi toată discuția)