avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sau pierdere?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sau pierdere?

mama si fratele ei au o mostenire dupa parinti ,dar dupa moartea lor ei nu au facut succesiunea fiindca nu vrut mama (fiind bolnava psihic) ,ea l-a dat in judecata pe fratele ei ptr indiviziune dar nu s-a prezentat tot ea si nu a platit taxele aferente,iar acu fratele ei vrea s-o dea el in judecata tot ptr asta si sa-i ceara cheltuieli de jud. si eu as vr sa stiu daca ea neavand acte fiindca i s-au furat si nici domiciliu ce se poate face ca ea sa nu isi piarda dreptul la mostenire cu absenta la proces si daca eu si sora mea putem face ceva in locul ei ,in folosul ei cu vreun act prin care sa certifice ca are probleme psihice?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:03, 11 Ianuarie 2010
Puteti solicita punerea ei sub interdictie, i se va numi un tutore care ii poate exercita drepturile.Cum sa nu aiba acte?Se pot reface....
in aceasta situatie, mama fiind bolnava psihic, puteti solicita IML-ului un consult si apoi, in functie de diagnostic sa solicitati autoritatii tutelare teritoriale punerea sub interdictie si numirea unui curator. urmare a acestor demersuri, curatorul poate face demersurile legale pentru dezbaterea succesiuni intre mostenitorii.
Daca nu are discernamant nu are cum sa piarda mostenirea.
Insa trebuie sa se prezinte la proces pentru ca instanta nu are de unde sa stie acest lucru si se poate da o hotarare impotriva ei.
Cel mai bine ar fi sa deschida ea procesul si se vor rezolva problemele in cursul procesului.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutore legal petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz, o persoana in varsta, bolnava de Parkinson si Alzehimer, cu acte care atesta acest lucru, poate fi reprezentata ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Curator sau tutore? oanalumi oanalumi Buna seara, Suntem doua surori, mama a decedat, iar tatal are dementa altzaimher. Cu sora mea nu ma pot intelege, deoarece si ea are o problema psihica. ... (vezi toată discuția)