avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

faliment

Am si eu problema.
Am vreo 20 de bilete la ordin refuzate de banca din lipsa de disponibil in contul debitorului. Suma la care se ridica acestea este foarte mare. E vorba de vreo 13 miiarde lei vechi. Am dus biletele la judecatorie pentru a le investi cu formula executorie. Societatea la care lucrez eu are sediul in Tg-Jiu, iar debitorul are sediul in Constanta. Trei bilete au fost investite cu formula executorie, restul s-au trimis la Constanta pe motiv ca acoo are debitorul sediul si acela e si locul platii. :(
Intre timp, debitorul a intrat in faliment si trebuie sa ne inscriem la masa credala cica in termen de o luna. :(( Dar eu nu am biletele...
Cum sa fac??? :-/ J Judecatoria Constanta nu vrea nici macar sa-mi comunice termenele de judecata.... Imi spun ca sa astept citatia, numai ca in situatia asta nu se citeaza partile. X-(
Ma poate lamuri si pe mine cineva?
Incercati sa identificati dosarele pe situl [ link extern ]
eu folosesc pt date: [ link extern ] /
daca nu o intrebare direst la sursa.
trebuie gasit de undeva un raspuns la o procedura inceputa!!!
am un bilet la ordin refuzat din lipsa de disponibil in valoare de 3200 lei.am trimis marfa inapoi ,furnizorul nu o vrea sa o primeasca si ma ameninta cu falimentul.se poate asa ceva?
furioasa a scris:
am un bilet la ordin refuzat din lipsa de disponibil in valoare de 3200 lei.am trimis marfa inapoi ,furnizorul nu o vrea sa o primeasca si ma ameninta cu falimentul.se poate asa ceva?

Cu falimentul va ameninta piata nu un furnizor.

Refuzul de plata este inainte de primire a marfii sau dupa ? ca nu e totuna.

Dupa cat timp ati trimis-o. Imediat sau ati descarcat-o din mijlocul de treansport si apoi ati returnat-o cu altul ? ca u e totuna.

Unde sta acum marfa ? in ploaie sau in mijlocul de tranport ? ca nu e totuna.

Tranportatorul ce parere are privind descarcarea marfii ? Vrea sa o aduca inapoi sau o lasa la poarta ? ca nu e tot una.

Daca vreti raspuns de folos dati informatii de folos. Sau chemati un speciliast care "costa". Sa nu credeti ca daca consultatia e "gratis" inseamna ca putem fi si superficiali in detalii care ne pot rezolva problema corect.

Pentru a putea deschide procedura insolventei, creanta trebuie sa fie de cel putin 10000 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea bilet la ordin lezeu lezeu chiar daca biletul la ordin este investit cu titlu obligatoriu, am facut o cerere de somatie de plata. cererea a fost admisa in instanta, unde mi s-a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat mimiz mimiz Am un bilet la ordin refuzat de la banca pe motivul de lipsa partiala de disponobil. Biletul a fost emis in data de 5 ianuarie cu scadenta la 10 martie. Am ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin urgent!!!!!! CATY22 CATY22 BUNA, Am si eu o intrebare. Am o firma(client) care nu mai vrea sa-mi plateasca. Am contract, facturi, chiar si un bilet la ordin dar care este refuzat de ... (vezi toată discuția)