avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la ordin refuzat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la ordin refuzat

Am un bilet la ordin refuzat de la banca pe motivul de lipsa partiala de disponobil. Biletul a fost emis in data de 5 ianuarie cu scadenta la 10 martie. Am depus doar in data de 24 iulie fiindca pana atunci tot m-a tras cu zaharelul. Refuzul bancii am primit in data de 1 august. Ce pot sa fac acum ?
Cel mai recent răspuns: ContSters6135 , utilizator 20:27, 14 Octombrie 2008
Ti l-a mai primit totusi banca dupa atata timp de la scadenta? Ce a mentionat banca pe bilet?
A primit banca fara comentarii.
Pe refuz mi-a mentionat " Refuzat din lipsa totala sau partiala de disponibil. Litigiu cu privire la dreptul de proprietate. "
investiti biletul cu formula executorie. se face cerere de investire la judecatoria unde se afla sediul debitorului, se achita o taxa de timbru de 4,00 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei. asteptati investirea si apoi mergeti cu biletul investit la un executor judecatoresc.
ana-cristina a scris:

investiti biletul cu formula executorie. se face cerere de investire la judecatoria unde se afla sediul debitorului, se achita o taxa de timbru de 4,00 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei. asteptati investirea si apoi mergeti cu biletul investit la un executor judecatoresc.


Nu se mai cere investirea cu formula executorie pt BO/CEC, se merge direct la executorul judecatoresc, este recomandata totusi o verificare prealabila la instanta, in sensul sa intrebati, pt ca au fost cazuri in care anumite instante au ignorat modificarea legii si au continuat investirea cu formula executorie a unor titluri executorii.
sunt de acord. biletele la ordin sunt titluri executorii, insa mie mi le-a investit instanta. si au fost 18. ciudat e ca 3 mi s-au investit la judecatoria unde se afla sediul creditorului, resul mi s-au trimis la instanta unde se afla sediul debitorului... si a durat...acum, cred ca depinde si de judecator. doar unul mi-a creut justificarea investirii, pe motiv ca este deja investit, restul nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru-investire b.o ContSters154162 ContSters154162 Pentru investirea cu formula executorie a unui Bilet la Ordin cat este taxa de timbru? Multumesc.:D (vezi toată discuția)
B.o refuzat "fonduri insuficiente". exista un termen legal ptr a initia o actiune ,ceva ? discover discover Am ptr prima oara un BO refuzat , ptr fonduri insuficiente. Nu am intreprins nimic deocamdata . Nu stiu nici ce sa fac , sincer . Mai am inca 5 BO de la ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate dara2 dara2 Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii? (vezi toată discuția)